banner240
banner237
banner238

Trabzon’da Avukatlar Oturma Eyleminde! 

Türkiye’de son dönemde gündem maddesi olan Avukatlık Kanununda değişiklikler, Trabzon Barosu tarafından da protesto ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez’de dahil Türkiye’de ki bir çok baro başkanının Ankara’ya yürümesinin ardından bugün de Meydan Parkında bir basın açıklaması düzenlendi.  

Ankara’ya yapılan yürüyüşe rağmen TBMM Gündemine bu hafta geleceği açıklanan Avukatlık Kanunu aki değişikliklere tepki olarak Trabzon Barosu, Meydan Parkında yaptığı basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

"Avukatlık yasasının 110. Maddesine göre adalet komisyonuna siz gidin, 80 Baronun ve Türkiye Barolar Birliği'nin imzaladı

19 Mayıs ve 1 Haziran bildirileri doğrultusunda görüşlerimizin orada temsil eden açıklayınız dedik.

Malesef buna da bir cevap alamadık.

O süreçte Sayın Birlik başkanı bırakın Birlik başkanı olduğunu avukat olduğunu unutmuş olacak ki basın aracılığıyla 3 kişi gelsin ben arabuluculuk yapıyorum demeye kalkmıştır.

Bizim hiçbir zaman arabuluculuğa, arabulucuya ihtiyacımız olmamıştır.

O saatlerde yoktu bu saatten sonra da olacak hali yok. Açık, net bir biçimde söylüyorum talebimiz hala aynı 'geri çekin' bunu ne avukatlara ne barolara ne bu ülkenin halkına ne de bu ülkeye Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapmayın talebimizi tekrarlıyoruz.

Diyaloğa açığız,

Sayın cumhurbaşkanına çağrımız devam ediyor birde bizden dinleyin diyoruz, bırakın çevrenizde bu yasanın çıkmasını isteyen 2-3 kişinin isteği doğrultusunda hareket etmeyin diyoruz.

Çoklu baronun çıkmasını isteyen tek bir Baro Başkanlığı yoktur.

80 Baro Başkanlığı var o çoklu baroya amasız fakatsız karşıdır o yüzden çağrımızı tekrarlıyoruz. Bırakın sizi çevreleyenleri, bizi dinleyin." 

Bizler 6 Kadın Baro Başkanı olarak bari 6 kadın baro başkanını dinleyin bari bizim çağrımıza cevap verin kadınlar olarak bizleri dinleyin diye seslendi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber