Trabzon’da ‘Bağ Bozumu’ Festivali..

İki yıl önce temeli atılan kardeşliğin tohumları filizlerini vermeye başladı. İlk olarak Trabzon Ortahisar Belediyesi Ürgüp’te Hamsi Festivali düzenlemiş, Ürgüp Ortahisar Belediyesi’ni Trabzon’a davet etmişti. Bu yıl davete yanıt geldi ve Ürgüp’lü misafirler Trabzon’da ağırlandı. 11 ton üzümün yanı sıra 500 kg pekmezin dağıtıldığı gecede Trabzonlu Aycan ve Trabzonspor fanatikliğiyle tanınan ünlü sanatçı Rafet El Roman da sahne aldı.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı konuşmada Ürgüp Ortahisar Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“2014 yılında Trabzon Ortahisar Belediyesi olarak kurulduktan sonra bir baktık ki bir Ortahisarımız daha var. Ayrıca belediye başkanının soyadı da Genç. Hem Ortahisar Belediyesi hem de başkanlarının soyadları Genç. Tabi doğal olarak kardeş belediye olmamız lazımdı. İyi ki kardeş belediye olmuşuz. Bunu sadece kağıt üzerinde bırakmadık. Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte Ürgüp Ortahisar’a gittik,hamsi götürdük. Onlar sağ olsunlar ikinci kez geliyorlar. 11 ton üzümle geldiler. O üzümlerden burada pekmez yaptılar. Böyle güzellikler yaşamak bizim mutluluk verici. Ama bu ülkemiz içinde önemli. Eğer biz bu topraklarda bir ve beraberce bu asaletli Türk Milleti’nin ve medeniyetinin devamını inşallah sağlayacaksak bu örnekleri çoğaltmamız lazım. Çünkü aynı zamanda bir taraftan Trabzon’dan Ürgüp’e, Ortahisar’a giderken, diğer taraftan da bir Güneydoğu İlimize Mardin’e Kızıltepe’ye gittik. Bu hareketlerle birliğimizi beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Ve bu birlik-beraberlik olduğu müddetçe ilelebet Türk Milleti bu topraklarda hüküm sürmeye devam edecektir. Neyle gelirse gelsinler bu topraklardaki birliğimizi bozamayacaklar.”

Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç’te Trabzon’da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “2015 yılında Kardeşlik protokolümüz gündeme geldiğinde lafta kalmadı. Bunun arkasında durduk. İnşallah bundan sonrada arkasında durmaya devam edeceğiz. Burada çok iyi ağırlandık. Tüm Trabzonlulara teşekkür ediyorum. Bizlerde sizleri Kapadokya’ya bekliyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç günün anısına birbirlerine plaket takdim ettiler. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Cahit Erdem ve Zeyyat Kafkas da geceye katılarak ünlü sanatçı Rafet El Roman’a üzerinde isminin yazıldığı forma hediye ettiler.

Gecede sahne alan Trabzonlu Aycan ve fanatik Trabzonsporluluğuyla bilinen Rafet El Roman birbirinden güzel şarkılar seslendirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber