banner240
banner237
banner238

TÜMKİAD GENEL BAŞKANI NİHAT TANRIKULU, STK BAŞKANLARINI SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ!

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, altı çizilecek önemli açıklamalar yaptı. Sivil Toplum Kuruluşlarının işlevsizliğinden bahseden Tanrıkulu, STK başkanlarının bakan, milletvekili, belediye başkanlarına hizmet yalakalığından çıkıp yetenekli kişilere sahip çıkmalarını gerektiğini ifade ederek eleştirdi.

STK’LARIN GÜÇLÜ VE İŞLEVLİ OLMASI LAZIM

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, “Bu devlet de, bu vatan da Laz’ı, Kürdü, Çerkezi, Romanı, Boşnağı, Gürcü’sü, Alevi’si, Sünni’si ile hepimiz biriz kardeşiz. Biz ayrı değiliz. Çanakkale’de Kürt’te Laz’da yan yana savaştı. Bu bayrak; Laz’ın olduğu kadar Kürt’ün de, Kürt’ün olduğu kadar Alevi’nindir. Hiçbir ayrım yok… Bu memleketi Laz’da yönetir, Kürt’te yönetir, Alevi’de yönetir Boşnak’ta yönetir. Ama şu bilinmeli ki yetenekli insanlar toplumlara kazandırılması lazım. Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) bir eksiği var. STK’lar sadece günler düzenleyip halay çekmek, horon oynamak, zeybek oynamak millete yemek yedirmekle olunmuyor. Artık STK Başkanlarının kendisine gelmesi gerekiyor. Bakan, milletvekili, belediye başkanlarına hizmet yalakalığından çıkıp yetenekli kişileri bir yerlere getirip, ekranlarda, toplumlarda yaptığı organizasyonlarla o yetenekli kişileri pazarlayacak ki, içinizden çıkardığınız o kişiler milletinin geleceğine hizmet edecek. İnanacaksınız ama bir kişinin makama gelene kadar yok sayıp, makama geldikten sonra olmuyor. O zaman o bakan, o milletvekili, o parti başkanı, o belediye başkanı sadece göreve geldikten sonra dıdısının dıdısını göreve getirmeye ve ülkede gruplaşmaya, tek taraf olmaya devam ediyor. Bu ülke için çok büyük eksiklik. Bu yüzden STK’lar görevini yaparsa devlet güçlü olur. STK’lar görevini yaparsa millet güçlü olur. STK’lar görevini yaparsa siyasi partilerin liderleri şunu bilir ki; ‘milletin tercih ettiği yetenekli kişileri bu ülkeye kazandırılması gerekir” dedi.

“ABDESTİNDEN ŞÜPHEN YOKSA KORKMA!”

Tanrıkulu, “Bu yüzden biz bu ekranlara çıkarken mesaj vermemiz lazım. Yani korkmadan. Bizim TÜMKİAD’ın da bir sloganı var: “Korkma”. Çünkü abdestinden şüphen yoksa korkma!”

“İTO’DA 10 ÜYEMİZ VAR”

Genel Başkan Tanrıkulu, “Allah’a hamd olsun, bizim 12 ilde il başkanlığımız var. Bakın arkadaşlar bir düşünün, İstanbul Ticaret Odası gibi bir büyük odada, 100 yıllık bir odada, dünyanın en büyük odasında bir anda kuruluyorsunuz ve 10 tane arkadaşınızın ismini yazdırıyorsunuz. Bu ne büyük başarıdır. İşte içinizde belki partilerde kurucu kurullarını oluşturan belki de yarın bir siyasi harekette var olabilecek, iş dünyasında dünyanın markalarını çıkaracak yetenekli insanları bu ülkeye kazandırmanın ne onur verici olduğunu biliyor musunuz? İşte biz de bu yüzden TÜMKİAD olarak; TÜMKİAD aileme ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber