Türk milletinin bütün topraklarına sahip olacaklarını düşünüyorlardı…

ÇANAKKALE GEÇİT VERMEMİŞTİR.

Çanakkale Boğazını geçip, İstanbul’u işgal etmeyi hedefleyenlere Çanakkale Zaferleri dur dedirtmiştir. İşin sırrı nerede diyenler ise Çanakkale’ de kazanılan zaferleri devamlı hatırlayacaklardır.

TÜRKAV olarak, 109. Yılında şehitlerimize, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Çanakkale’de yedi düvele karşı durularak kazanılan büyük muharebe Türk milletine sağladığı güveniyle önemli yere sahiptir.

TRABZON LİSESİ ÇANAKKALE’DE…

“Şu Boğaz harbi nedir?

Var mıdır dünyada yeri…” diyen şairimizin ifadesiyle de yedi düvele karşı durularak kazanılan saygınlık olmuştur.

Çanakkale Boğazını geçip, İstanbul’u işgal etmeyi hedefleyenlere karşı bu büyük mücadelede kahramanca yer almış Trabzon Lisesi’ de, üç yıl mezun vermemiştir.

Bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle yâd ediyoruz.

Çanakkale’nin geçilememiş olmasında paylaşılan gurur sıradan bir olay değil, büyük Türk Milletinin Cumhuriyet’ e yöneldiği milli iradeyi hâkim kıldığı tarihi bir kararın da ifadesidir. Milletimizin yürekten duyduğu Çanakkale ruhu coşkusu, yedi düveli düşündürdüğü ve mahcup ettiği bir kahramanlık abidesidir.

Ve Çanakkale ruhu, Türk Milletinin birleştirici gücüdür. Vatanın bütün topraklarını savunan kahramanlarımız, bu gün de, Türk Milletinin yok olmasına karşı mücadele ederek şehit düşmektedir.

109. yılında da 18 Mart Çanakkale zaferi, Türk milletince hatırlanmaktadır. Ve dünya tarihi içinde de, yeri ve önemi devamlı hatırlanacaktır. Bu büyük savaşın her cephesi bir tarihtir. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Trabzon TÜRKAV Yönetim Kurulunca şehitlik ziyaret edilerek Şehitlerimizin manevi huzurunda dua edilerek çiçek bırakılmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber