TÜRK MİLLİYETÇİLERİ HAKLI ÇIKMIŞTIR

ATATÜRK’ ün vefatından sonra bilhassa, millilikten uzaklaşmayı kabullenmeyenlerin ortak özellikleri; mücadeleci olmalarıdır. 1944’ de, …tutuklamalar olmuştur. Bandırma’ da Üsteğmen olarak görev yapan Alparslan TÜRKEŞ’ de tutuklanmıştır. Neden? Atsız’a mektup yazdı diye! Tapu Kadastroda Kamu Hizmeti görevini yürüten Reha Oğuz Türkkan, Necdet Sancar, Zeki Velide Toğan olmak üzere “TURANCI” denilerek suçlananlar tutuklanıp çok büyük işkencelerden geçmişlerdir. Türkkan, işkencelerden dolayı gözünün birini kaybettiği gibi... Mahkemelerde aklananlar, tarih sahnesinde de haklı çıkmışlardır. Ruhları şad olsun.

3 Mayıs 1944’ e bakarken, o gün, tutuklanan ve işkence görenlerin anlayışlarını anlamak için, yakın tarihimizi doğru anlamamız gerekmektedir.

“Cumhuriyet, Milli Devlet ve Türkçülük” davası dosyası kapsamında 1944’ de tabutluklarda yer alan şahsiyetlerin yaşadıkları nedendi? Bu gün, “Türk” derseniz bölücülük olur diyenlerle, Türk milletine “Türkiye halkları” diyenlerin kavramaları gerekmektedir.

ATATÜRK’ ün İLKESİ MİLLİYETÇİLİKTİR Sabahattin Ali, Nihal Atsız’ ı mahkemeye veriyor. Duruşmanın yapıldığı 3 Mayıs 1944’ de mahkemeden sonra Salahattin Ali’yi protesto etmek için büyük bir yürüyüş yapılmasından ürken Hükümetin aldığı tedbirleri olmuştu…

Benim “…Türk doğuşum ayrıcalığımdır” diyen ATATÜRK, Dış Türklerle de meşgul olarak Dünya Türklüğü adına da mücadelesinde ilkesi olmuştur.

Bu gün, Ortadoğu’da, Balkanlarda, özellikle Çin komünist yönetiminin baskısı altında ki Doğu Türkistan’ da ve diğer esaret altındaki Türk anaforunun baskı, zulüm, işkenceden kurtulmaları için insanlık tarihi sınav vermektedir. Türk Milliyetçiliğinin önderi Türklüğün Başbuğu TÜRKEŞ’ in, Milliyetçilik ateşi ile son nefesini verene kadar, millet ve vatan sevgisini daima önde tutmuştur. Lider herkesin düştüğü yerden yeniden yürüyebilen insandır. Tarih, Türk Milliyetçilerinin hep haklılığını göstermiştir... 3 Mayıs Türkçü’ler günü kutlu olsun.

Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber