TÜRKAV :BASINA VE KAMUOYUNA

TÜRKAV :BASINA VE KAMUOYUNA “Faydasız ilimden Allah’a sığınırım ”

Trabzon TÜRKAV, Yönetim Kurulumuzla 15 Temmuz 2016’da Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde kamuoyuna yaptığımız açıklamayla demokrasinin kesintiye uğratılmasına karşı tepkimizi koyarak bütün mensuplarımızla alanlarda olmuştuk. Ne demiştik; insan haklarına saygılı, demokrasiden yana, hukuk içinde kalınarak kötü niyetlerin yer bulmamasına, Askeri kışlasında tutarak sevgisini gösteren Türk milletinin varlığına dikkatleri çekmiştik. Aradan üç yıl geçti. 15 Temmuz’a sadece bu gün için yapılacak anlatımların yetmeyeceğini ifade ederek buradan alınan derslerle ve çıkarılacak sonuçlarıyla ileriye bakılmalıdır. Ve küresel güçlerin okyanus ötesinde nöbette tuttuğu figüranlarıyla, Türk milletine ve İslam dünyasına karşı hazırladığı görülen bu oyunun senaristlerini oyunu oynayanların görmesi ve anlaması halinde, nereden nereye gelindiğine önemli cevap olacaktır. Yani çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir. “Faydasız ilimden Allah’a sığınırım ” anlayışının önemine bakmak gerekmektedir.

15 Temmuz, ıstırapları geride bırakmıştır. Kamu Çalışanlarının sorumluluk alanındaki TÜRKAV adına burada bir tespiti yaparken, 15 Temmuz’a bakılmasını, hem Ülkemiz ve hem de demokrasi açısından önemli görüyoruz. Bu günü anlamak, Türk milletinin ve İslam dünyasının üzerindeki küresel hesabi olanları görmekle daha mümkün hale gelecektir. 15 Temmuz’da hainlik yapan örgütün ortada olan vahşetini Türk milleti birlik ve bütünlükle püskürtmüş ve amacına ulaştırmamıştır. Ancak, dünyanın gündeminde yer tutmaya devam etmekte olduğu ortadadır. Bu nedenledir ki; İnsanda düşünce sistemini geliştirmek önemlidir. Değerli Basın Mensupları, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’mızda (TÜRKAV), hizmet sunduğu Türk milletiyle, bir ve bütünlük içinde demokrasiye sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyaya örnek olmasında yerini almıştır. Bu günde, maddi ve manevi ortada olan tahribatlar tekrar süzgeçten geçirilerek, toplumdaki kötü niyetlilere fırsat vermemek için hukukla buluşturmak önemlidir. Milletin hizmetinde olan TÜRKAV, Bina ile yapı malzemelerinin farkının daha iyi anlaşılmış olduğunu, objektif aklın ise varlığına dikkatlerin çekilmesini bir kez daha hatırlatmaktadır. Buradan ifade etmekteyiz ki; Türklük, özünde İslam dinini ve insanlığı birleştiren bir ülküdür. Türk milliyetçiliğinden ciddi bir şekilde ürken, endişe duyan, hatta fikre husumet duyan insanlar dünde vardı, bu günde elbette var olacaktır. Milletin hizmetinde olan TÜRKAV, bu anlayışları sosyal hayatın sonucu, başka bir ifadeyle toplumdaki görüşlerin farklılığı olarak karşılamak gerektiğini ifade ederken, Türklüğü ve Müslümanlığı kötü niyetlilerin, küresel güçlerin oyuncaklarının anladığı gibi anlamalarına fırsat vermemeyi, önemli görmektedir.

15 Temmuz ve sonrasında bu anlayış sahibi küresel güçlerin, Türkiye ile ilgili yaklaşımlarıyla hadlerini aşan uygulamalarını görmedik mi? Neden 15 Temmuz’u eleştiri konusu yapmaktadırlar? ABD’nin ve bazı batı Ülkelerinin uygulamaları değerlendirildiğinde 15 Temmuz’u anlayamayanların anlamasına yardımcı olacak nitelikte değil midir? Avrupa parlamentosu, 15 Temmuz’ la meşguldür. Amerika ve bazı batı Ülkeleri 15 Temmuz’la meşguldür. Peki neden? Ortaya konulanlar ikiyüzlülükten başka ne anlam ifade etmektedir? Değerli Basın Mensupları, Tarih bize göstermiştir ki; Dünyada özellikle insan hakları ihlallerinin olduğu coğrafyalarda ABD, AB ve AP taraf olmuştur. Tarih bir kez daha şahitlik yapmaktadır ki, 15 Temmuz direnmesi, duyguların gönülden geldiği ve demokrasinin varlığına olan inancın göstergesidir. 15 Temmuz’la görülmektedir ki; Türk milletinin inancına ipotek konulamayacağını ve onu duyularla ele geçirmek mümkün olamayacaktır. Değerli Basın Mensupları, İslamin ilmi zihniyeti “fayda ’ya müstenittir. 3. yıldönümünde nereden nereye gelindiğine bakılarak çıkarılacak sonuçlar vardır. Bir örnek vermek istiyorum; İnsan ve diğer canlılar arasındaki büyük farklardan biri şudur; İnsan bulunduğu an ile birlikte geçmiş ile geleceği de düşünür. Mazi ve istikbal ile alakadardır. Fakat diğer canlılar böyle değildir. Bütün hayatı bulunduğu andan ibarettir. Ne geçmişini hatırlar, ne de geleceğini düşünür. Her şey o andan aldığı lezzetten ibarettir. İnsan, muhasebe yapan olduğundan yalanlardan uzak olur, akla ve bilime hizmet eder. Oyalanmak mecburiyetinden nefret eder. İslamin ilmi zihniyeti “fayda ’ya müstenittir. Bunu içindir ki, iki cihan güneşi “Faydasız ilimden Allah’a sığınırım ”buyurmuşlardır. Tarih şahitlik yapmaktadır ki, bölücülere destekleri görülen ABD, AB ve AP, dünyanın birçok ülkesinde Müslümanlara, Türkmenlere yapılan zulüm, baskı ve insanlık dışı uygulamalara sesiz iken, 15 Temmuz’ da Türk Milletinin şuurunun birliği altında şaşkındır. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma Ve Dayanışma Vakfı Adına Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber