TÜRKAV, TÜRK KIZILAY Şubesi ile görüştü…

Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz KARA: ziyaretleriniz için teşekkür ederim. TÜRKAV’ in KIZILAY’ la bilgi alış verişinde bulanarak ortada olan dayanışmanıza ayrıca teşekkür ederiz. Kızılay: son dönemde ülkemizin içinde bulunduğu depremlerle yaraların sarılması için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Kızılay ilimizdeki depremzedeler için de çalışma içindedir. Kızılay’ın ortaya koyduğu çalışmalarıyla sıkıntıların giderilmesi için müdahale çalışımlarına devam etmektedir.

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: Ülkemizde meydana gelen depremler birçok ilimizde yıkımlar oluşturarak insanların hayatlarını kaybetmesine neden olmuştur. Millet olarak acımız büyüktür. Hayatını kaybedenlere Allah’ tan rahmet diliyoruz. Yaraların sarılmasında Sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşenleri yapmanın yanında Kızılay’ın çok daha sorumlulukları olmaktadır. KIZILAY’ in, AFAD ile yaptığı hizmetleri ve görevleri yerine getirirken TÜRKAV olarak desteklerimizi ifade etmek istiyoruz. Depremlerle konutları yıkılan veya hasar gören insanlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması, gıda ve giyim gibi öncelikle temel ihtiyaçlarının giderilmesi önem arz ederken, milletçe de elbirliği ile yaralar sarılmaya çalışılarak bu yardımlar devam etmektedir/ etmelidir...

Millet devletiyle, hak ve adalet ölçülerine sadık, kendi arasında birbirleriyle kardeşlik hisleriyle kopmaz bir şekilde bağlı bulunmaları ne kadar büyük bir millet olunduğunun varlığıdır. Ortada olan kardeşlik, insanı bağlılık ve hukukunu muhasebe eden dönemden geçmekteyiz.

Bakın, yüz yaşındaki gibi olgun davranan çocuklarımızın depremzedeler için sergiledikleri davranışlarıyla milletçe ne kadar sağlam, ne kadar asıl duruşları gözlerimizi yaşartmıştır.

Bir örnek vermek istiyorum; Bir dükkâna giren çocuk, babasının, annesinin yarım kilo yağ verir misin? İsteğine karşılık çocuk, Bakkal amca yarım kilo daha eklermişsin derken; depremzedeler için istediğini gören bakkal amca hemen yarım kilo yağı da tartarak uzatır. Yarım kiloda bal istiyorum anlayışına gönlünü açması çok ama çok manidardır.

Bakkalın bundan aldığı karşılıkta şudur: Biz, kazanç içinde neşelenirken onunda ziyan içinde kederlenmesine gönlümüz razı olmaz!

İnsan hayatının değerlerini her şeyin üstünde tutan TÜRKAV, insana yüklediği sorumlulukları yerine getirirken, en temel anlayışın insan olduğudur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber