TÜRKAV TÜRK KÜLTÜR MEDENİYET TARİHİNDE KAMU ÇALIŞANLARININ SESİ OLMUŞTUR

Günümüzde de tarihimizdeki önemli görevini daha da zenginleştiren Vakfımız, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı kısa adı TÜRKAV, demokratik kitle varlığının yanında, Yürütme erkinin sorumluluğuna sahip olmaktadır. 

Bir gemi kalkar limandan büyük denize.

Sefer başlamıştır bu günden kaptan ey kaptan.

Sorulacak onca şey var amma,

Ta içimden bir ses duyuyorum, Yuvama dönüyorum diye,

Kamu Çalışanların o yuvası TÜRKAV olmuştur. O, ses demokrasinin sesiolmuştur.

TÜRKAV, objektif bir gözle hadiselerin tespitinin kaçınılmazlığına dikkatleri çekerek, özüne sahip olunmayan konularda rast gele ahkâm kesilmesine şiddetle karşı durmaktadır.   

Zamanla öğrenilen tecrübeler hayatın getirdikleriyle mümkündür. Demokrasilerde Sivil toplum Kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, Odaların, Deneklerin ve sendikaların yerinin öneminin yanında, siyasetin de önemli yeri olmaktadır.Siyaset her şey değildir. Öylede olmalıdır. Kendilerini Kamu Çalışanlarının üzerinde nüfus olarak gören siyasi erk aslından demokratik varlıktan ve bilgiden yoksun durumdadır. Ancak, İktidar olan da muhalefette dahi ayni davranılarak yaptırımı kendinde gören karmaşıklık söz konusudur. 

Devlet teşekkülü içinde demokratik toplum olabilmenin asıl önemi erkler arasında dayanışmanın olmayışı, demokratik, hukuki ve sosyal hakların ortak akılla sağlıklı gerçekleşmemesikeyfiyeti, demokrasilerde sonuç almamıştır. Ve alması da mümkün değildir.   

Devletin, uygar devlet olabilmesi için millet, vatan, siyasi teşkilatlanma, kurumsallaşma ve bağımsızlık esaslarının tamamen olması, birbirleriyle bütünleşmesi olmazsa olmazdır.

Türk aydını, Kamu Çalışanı, geçmişte ve günümüzdeki değerlendirmesini daha gerçekçi yapmış ve çağa karşı hazır olup gereken tavrını hukuki haklarını kullanarak yapacaktır.

Vakfımız TÜRKAV,  Anayasal sistem içinde Yürütmenin sorumluluğu içindedir. Bu gün ülkemizde güvenlikten yargıya, eğitimden sağlığa, maliyeden vergiye, sanayiden ticarete, enerjiden haberleşmeye, çevreden altyapıya, kadar bütün hizmetlerin yerine getirilmesinde sorumluluğu ve temsili olduğundan su üstüne yazı yazanların anlayışlarına karşı durarak tepki duymaktan kaçınmayacaktır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber