banner240
banner237
banner238

TÜRKİYE GÜVEN VEREN BİR ÜLKEDİR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye’nin mart ayındaki ihracat rakamlarının gelecek dönemlerdeki başarının müjdecisi olduğunu söyledi. Covid-19 salgınıyla dünyada ekonomik dengelerin değiştiğini ve pandemi sürecinin her kesimi etkilediğine dikkat çeken CORA, “Üretim çarklarının hemen hemen her birinin tahrip gördüğü bir dönem ama böyle bir dönemde ülkemiz attığı adımlarla çok güvenli bir tedarikçi ülke olduğunu ortaya koymuştur. En son açıklanan Mart ayındaki ihracat rakamlarına baktığımız zaman ihracatımız, geçen sene mart ayına göre %42,2 artışla 18 milyar 985 milyon dolara ulaşmıştır. Bu, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. 18 milyar doları bile gerçekleştirememiştik, 19 milyar doları yakaladık. " diye konuştu.

2021’DE 22 ULUSLARARASI GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

“AK Parti döneminde hem ihracat oranlarımız arttı hem ihracatçı sayımız arttı hem ihracat yapan sektörlerin çeşitliliği arttı, ihracat yaptığımız ülkelerin sayısı arttı.” diyen CORA, “ABD'ye ihracat ilk 3 ayda %32 gibi oldukça önemli bir artış gerçekleştirdi. Birleşik Krallık ile Serbest Tercihli Anlaşmamızın ardından Ticaret Bakanımız Ruhsar PEKCAN hanımefendi 2021 yılında 22 uluslararası üst düzey görüşme gerçekleştirdi. Ayrıca Gümrük Birliği’nde gerçekleştirilecek güncelleme ve yenileme ile Türkiye-AB ekonomik ilişkilerini yeni bir boyuta taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

ÜRETİMİNİ ARTIRAN BİR TÜRKİYE VAR

“Trabzon'dan yapılan ihracatın bu dönemde geçen yıla göre %17 artışla 349 milyon dolar” olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili CORA, “Açıklanan verilerde Almanya, ABD, İngiltere başta olmak üzere 174 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bu sıkıntılı süreçte ihracatın ithalatı karşılama oranından tutunda diğer bütün kalemlerde olumlu bir seyir vardır. Hepsinde iyi durumdayız. Üretimde iyiyiz, maden sektöründe, demir ve çelik sektöründe, tarım sektöründe, inşaat sektöründe üretimi artıran bir Türkiye var.” şeklinde konuştu.

GELECEK BAŞARILARIN DA MÜJDECİSİDİR

Trabzon Milletvekili Salih CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hem istihdam oranlarına hem büyüme oranlarına hem enflasyon oranlarına hem de cari işlemler dengesine yani makroekonomik değerlere baktığımızda Türkiye diğer ülkelere nazaran bir pozitif ayrışma yaşadı. İnşallah ortaya koyduğumuz ekonomi reform paketiyle önümüzdeki süreçte ‘Yatırım, istihdam, üretim, ihracat’ dörtlüsünde sürdürülebilir, güçlü ve kaliteli büyüme gerçekleştirerek pozitif yönde ayrışmaya devam edeceğiz. İhracatta mart ayında elde ettiğimiz başarı gelecek dönemdeki başarıların da müjdecisi, göstergesi ve teminatıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber