Vali Ustaoğlu, “Tarihi Eserler İnsan Nefesi İle Ayakta Tutulur.”

Arsin Belediyesinin öncülüğünde, Arsin Kaymakamlığının ve Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğünün desteği ile Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği tarafından 2017 yılında başlatılan Arsin İlçesi Nitelikli Kültürel ve Doğal Varlıklar Envanter Projesi kapsamında hazırlanan “Geçmişten Günümüze Arsin’in Tarihi, Kültürel ve Doğal Hazineleri” tanıtım etkinliği ve fotoğraf sergisinin açılışı Trabzon’da gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Arsin Kaymakamı Yakup Güven, Akçaabat Kaymakamı Sonel Şenel, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve ilgililer katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Arsin ilçesi Kültürel ve Doğal Varlıklar Envanter Projesi kapsamında hazırlanan bu çalışma şehrimiz adına son derece önemlidir. Unutulamaması gerekir ki şehirlerin kimlikleri ve ruhları oranın geriye dönük kadim tarihinde saklıdır. Tarihi eserler insan nefesi ile ayakta tutulur. Bizler de bu kapsamda şehrimizin en ücra köşesindeki tarihi eserlerimize sahip çıkmak, onları gün yüzüne çıkararak gelecek kuşaklara aktarmak adına her türlü çalışmaları yapmaktayız. İnşallah 2019 yılında da turizm açısından güzel işler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından projeyi destekleyenlere teşekkür belgeleri verildi.

Eserlerin hem basılı hale getirilmesi hem de gelecek kuşaklara aktarılması adına bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ustaoğlu daha sona “ Geçmişten Günümüze Arsin’in Tarihi, Kültürel, Doğal Hazineleri” sergisini gezerek eserleri yakından inceledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber