Valimiz Sayın Yücel Yavuz'un '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' münasebetiyle yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımıza beceri kazandırılması, eğitim, istihdam, barınma ve rehabilitasyon sağlanması, ailelerinin desteklenmesi; engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır. Engelli bireylere ve ailelerine yönelik yapılan bu hizmetlerin niteliğinin artırılması, onların mutlu ve huzurlu fertler olarak kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayacaktır.

Engellilerimize yönelik fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama, bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasına vesile olacaktır. Bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu bağlamda, ilimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, çok sayıda engellimizin de Umut Evleri’nde bakımı sağlanmakta, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama etkin bir şekilde katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve esenlik dolu bir ömür diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber