banner240
banner237
banner238

Valimiz Ustaoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104. Yılı Mesajı

İstiklalimiz için verdiğimiz bu kutlu mücadele milletimizin azmi ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. 

​Bağımsız ve özgür bir ülke olma yolunda başlatılan destansı yürüyüşün ilk adımı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs; aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, emperyalist güçlerin himayesi altına girmeyi her koşulda reddedeceğini, en zor şartlar altında bile özgür iradesine sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. Büyük sıkıntılar ve zorlu mücadele şartları altında, büyük bedeller ödenerek, fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmiştir.

​Bugün gençlerimize düşen görev, ecdadın emaneti olan vatan ve bayrak sevgisine, hürriyet aşkına sahip çıkmak, bu değerli mirası kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmaktır. 1919’da yakılan meşaleyi bugün Trabzon ve ülkemizin her köşesinde taşıyan gençlerimiz, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağının en büyük teminatıdır.

​Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve Trabzonlu hemşehrilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber