YASA ÇIKARILMASI İÇİN NE KADAR HAYVAN ÖLECEK

24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi 'Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin AKP hükümetince verilen sözler hâlâ yerine getirilmezken, hayvanlara yönelik işkence ve kötü muamele olayları da artarak devam etmektedir.

Son olarak 2018 Ekim ayında Cumhurbaşkanı tarafından yasanın bir an önce çıkarılmasına yönelik verilen talimatlara, bakanların açıklamalarına rağmen hayvan hakları konusunda henüz somut bir adım atılmamıştır. Yaşanan birçok şiddet olayına karşın bu insani ve vicdani sorumluluğun hâlâ yerine getirilmemesi AKP iktidarının hayvanları koruma konusundaki samimiyetini de sorgulatmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un Akçaabat ilçesi  ve Gümüşhane’nin Topal Mevkii çöp depolama alanında meydana gelen hayvan katliamları kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır.

Tüm canlıların doğasından kaynaklanan yaşamsal, bedensel ve özgürlük hakları vardır. Yaşamak her canlının hakkıdır. Hayvanlara şiddet suçtur.

Bu olayların son bulması için hayvanlara yönelik işkence ve kötü muamelenin “kabahat” kapsamından çıkarılıp “suç” olarak kabul edilmesini, faillere yönelik hapis cezası getirilmesini ve sahipli-sahipsiz hayvan ayrımının da ortadan kaldırılmasını öngören yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerekmektedir.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle hazırladığımız önerge ektedir.

Hayvan hakları ve hayvanları korumaya yönelik yasal düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir. Konunun takipçisi olacağım.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dilerim.
Sevgi ve saygılarımla.

Ahmet KAYA
CHP Trabzon Milletvekili

TBMM KİT Komisyonu Üyesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber