banner240
banner237
banner238

Karton malzemesinden muhteşem sanat eserleri ortaya çıktı

Bu yıl etkinliklere ilk kez katılan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) üyesi Trabzonlu Şair-Yazar ve Atık Malzeme ustası Cevat Öztürk yaptığı eserlerle büyük ilgi görüyor. Sanat evi bahçesindeki sergilerin hepsi görülmeye değer ancak Öztürk’ün sergisi biraz daha farklı bir anlam taşıyor.

Adeta kartona şekil veren 80 yaşındaki emekli eğitmen aynı zamanda şair ve yazar olan Cevat Öztürk, 60’a yakın eserini üç ay gibi bir zaman zarfında büyük uğraşlar sonucunda ortaya çıkardı. Kartona verdiği ilginç şekillerle adeta bir ahşap görünüm kazandırdığı eserlerinde ise sadece makas, yapıştırıcı, cetvel ve falçata kullanıyor.

Bir eserin yapımı bazen bir gün bazense saatlerce sürebiliyor. Kartonlara ilgisinin çok küçük yaşlarda olduğunu belirten Öztürk, böyle bir çalışma yapma fikrine ise 2022 yılında karar vermiş.

Ne yapabilirim? Nasıl yapmalıyım? Sorularını kendine soran Cevat Öztürk, ellerini adeta bir makine gibi çalıştırarak, müthiş hayal gücü ile yaptıkça daha farklı ve daha değişik formatlarda eserler ortaya çıkardı.

Yaptığı eserlerin birbirleriyle benzerlikleri olmadığını ve hepsine bir isim ve numara verdiğini belirten, defterinde kayıt altına alan, ayrıca günlük de yazan Öztürk çalışma azmini, hayata olan bağlılığını ve yaşının getirmiş olduğu olgunluğu ve dinç görünümünü sağlıklı beslenme ile spora borçlu olduğunu söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber