BİR FUAR VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Geçen Cuma günü Varlıbaş AVM’nin zemin katında bir kitap fuarı açıldı. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen fuara 100 yayınevinin katılacağı ve 100’de yazarın imza günleri ve sohbetler düzenleyecekleri duyuruldu.

Fuara 100 yayınevi katıldı mı bilmiyoruz. Trabzon Yazar Dernekleri Paltformu’nun öncülüğündeki fuarın asıl ev sahibi Trabzon Büyükşehir Belediyesi…

Cuma günü saat 15’teki açılışa, Büyükşehir’de son günlerini yaşayan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Vali İsmail Ustaoğlu katıldı.

Onlardan önce, mehter takımının muhteşem konserini izledik.

Her şey güzeldi ancak bir konu vardı ki değinmeden geçmek olmaz. Açılış yapılır yapılmaz daha stantları gezmeden Vali İsmail Ustaoğlu’nun fuardan ayrıldığını gördük. Açıkçası gönlümüz, hiç değilse stantlara bir uğraması, yazar ve okurlarla kısa sohbetler etmesinden yanaydı. Bu, hem çok az olan okuma alışkanlığımıza belki bir ivme kazandırabilir hem de vatandaşlara, valilerinin yanında olduğunu gösterirdi.

Hala, Vali beyin belki eşiyle birlikte 24 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak fuara gelmesi ve birkaç kitap alarak hem okuma alışkanlığımıza hem de yazarlarımıza bir katkı sunmasını beklemekteyiz.

Fuarla ilgili bir küçük serzenişimizi de buradan belirtmeliyim. Katılan yazarlar için birer plaket (onurluk) hazırlatılmış. Ancak bunlarda isim yoktur. Bu, yasak savma kabilinden adlandırılıyor. Yazarlar için bu hiçbir şey ifade etmediği gibi, bir küçümseme nişanesi olarak algılanıyor.

Ayrıca önümüzdeki yıllarda bu fuarın, daha önceleri olduğu gibi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezie alınması, hem okuyucu hem de yayınevi ve yazarlar için çok daha sağlıklı olacağını da belirtelim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber