Bursa Uludağ Sanat Derneği'nden KTÜ’de Muhteşem Konser.

Bursa Uludağ Sanat Derneği (ULSAD) Müzeyyen Senar Türk Sanat Müziği Korosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde muhteşem bir konser verdi.

Türk müziğine gönül verenleri tek çatı altında toplayan Bursa Uludağ Sanat Derneği (ULSAD), Ortahisar Halk Eğitim Merkezinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında  KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde muhteşem bir konser verdi.

Konsere Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar Belediyesi Kültür Müdürü Hacı Nail Altınay,  daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Devlet Klasik Türk Müziği Ses Sanatçısı Şef Hilmi Bozdemir yönetimindeki koro, sanat müziğinin eşsiz parçalarından oluşan repertuarıyla, dinleyenlere keyifli bir konser sundu.

Türk Sanat Müziğinin en güzel şarkılarının seslendirildiği konsere sanatseverler de yoğun bir ilgi gösterdi. Geceye katılanlar, koronun ve solistlerin söylediği şarkılara büyük bir coşkuyla eşlik etti. İki bölümden oluşan ve Rast, Nihavent, Muhayyerkürdi ve Hicaz makamında eserlerin seslendirildiği konserin sonunda, Şef Hilmi Bozdemir ve koro üyeleri dakikalarca ayakta alkışlandı.

Uludağ Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ülkü Yeşilova Bursa’dan Trabzon’a gönül köprüsü kurduklarını söyledi. Yeşilova, Trabzon’un bir sanat şehri olduğunu ve çok önemli sanatçılar yetiştirdiğini kaydetti. Trabzon’da ilk kez konser verdiklerini ve Trabzonlu sanatseverlerin konsere büyük ilgi gösterdiğini belirten ULSAD Şefi Hilmi Bozdemir , “Türk Müziğini geçmişten geleceğe aktarmak için 2014 yılında ULSAD'ıkurduk ve kısa zamanda önemli bir mesafe kaydettik. Geçmişte yaşamış ve günümüzde yaşayan güftekar ve bestekarların eserlerini seslendirmek, o eşsiz eserleri yeniden hatırlatmak ve yeni nesillere tanıtmak bizler için çok önemli. Bunu da, gerçekleştirdiğimiz bu coşkulu konserlerle başardığımızı düşünüyorum.”dedi.

2019 yılının ikinci konserini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında  Trabzon'da gerçekleştirdiklerini belirten Şef Bozdemir, sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, konserin bölümünde Uludağ Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ülkü Yeşilova, ULSAD Şefi Hilmi Bozdemir’e katkılarından dolayı birer plaket takdim etti. Organizasyonda büyük emeği geçen Ortahisar Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç plaketini ULSAD Başkan Yardımcısı Ülkü Yeşilova’nın elinden aldı.

ULSAD derneğine katkılarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Tolga Toğan, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber