DİYARBAKIR'DA MEVA SANAT DERNEĞİ'NDEN ÜCRETSİZ TİYATRO EĞİTİMİ

Devrim Aktürk/Diyarbakır: Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis semtinde bir grup oyuncu ve eğitmenin kurduğu Meva Sanat Derneği’nde ücretsiz tiyatro eğitimi başladı.

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis semtinde bir grup oyuncu ve eğitmenin kurduğu Meva Sanat Derneği’nde ücretsiz tiyatro eğitimi başladı. Derneğin kurucusu Rümeyza Delibaş gençlerin hem kültürel, hem de sanatsal bakımdan tiyatro eğitimiyle birlikte çok başarılı oyuncu olabileceklerini dile getirdi.

Eğitimlerimiz Süresiz Devam Edecektir

Yaptıkları eğitim faaliyetleriyle birlikte kentin çocuklarına ve gençlerine tiyatroyu sevdirmek istediklerini belirten Meva Sanat Derneği’nin kurucusu ve eğitimcisi Rümeyza Delibaş; Diyarbakır’da yaklaşık dört yıldır eğitim ve gösterimlerde bulunuyoruz. Çünkü daha öncesinde Ankara'daydık. Meva Sanat Derneği’miz 2012 tarihinde kuruldu. Derneğimizin amacı gençlerimize tiyatroyu sevdirmek. Keza bizim kimi zaman sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklarımızı sanatla bütünleştirmeye çalışıyoruz. Nitekim daha öncesinde de farklı kurslar ve eğitimler verdik. Çünkü biz çocuklarımızın bilgisayar ve tabletten öte, sanatsal aktivitelerde bulunmasını talep ediyoruz. Eğitimlerimiz süresiz devam edecektir ve bunları ücretsiz olarak sağlayacağız” diye açıkladı.

Şehrimize ve Halkımıza Hizmetten Şaşmayacağız

Diyarbakır’ın kültürel bakımdan çok zengin bir tarihe sahip olduğunu dile getiren Meva Sanat Derneği eğitimcisi ve oyuncusu Özgür Ergel; “Diyarbakır’daki çocuklarımızı derneğimize getirerek eğitimler verip, evlatlarımızı sokaklardan çıkararak hayal güçlerini geliştirmeye çalışıyoruz. Şu anda otuza yakın tiyatro oyunumuz bulunuyor. Aynı şekilde daha önceki dönemlerde sokak gösterileri ve eğlence amaçlı projeler de yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Biz şehrimize ve çocuklarımıza hizmetten şaşmayarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber