Giresun’un Pamukkale’si Göksu Travertenleri

 Bembeyaz şifalı sularıyla pek çok hastalığa derman olduğu söylenen Pamukkale travertenleri, ülkemizin de en çok merak edilen ve turist akınına uğrayan yerlerinden biridir.

Her görenin hayran kaldığı beyaz cennet Pamukkale travertenlerine rengini veren aslında içindeki termal sular ve bu sulardaki minerallerdir.

Artık bu muhteşem görselliği görmek için kalkıp Denizli’ye gitmeye gerek yok. Yanı başımızda bulunan Giresun Göksu Travertenleri Pamukkale’nin neredeyse kopyası gibi.

Giresun’un Dereli ilçesi Pınarlar köyünde 2017 yılında başlatılan proje ile oluşturulan göletler, turkuaz ve beyaz renkleriyle adeta Ege’nin incisi Pamukkale’yi andırıyor.

Giresun İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yürütülen DOKA destekli proje ile Göksu travertenlerinin kaynak değeri korunarak teras şeklinde büyüklü, küçüklü göletler oluşturuldu. Göletlerin arasında ziyaretçiler için geçiş yolları yapıldı. Mineralli suların aktığı alandaki yürüyüş yolları bir süre sonra beyaz rengini alırken, göller ise turkuaza büründü.

Göksu Travertenleri, Mavi Göl ile birlikte bölgenin son yıllarda en çok turist çeken yerlerinin başında geliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber