HANİ'DEKİ TARİHİ YAPILARA SAHİP ÇIKILMIYOR

Devrim Aktürk/Diyarbakır: Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bulunan Hatuniye Medresesi ile Seyyid Cafer-i Tayyar Hazretleri Türbeyi Şerifleri gibi tarihi yapılara sahip çıkılmıyor.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bulunan Hatuniye Medresesi ile Seyyid Cafer-i Tayyar Hazretleri Türbeyi Şerifleri gibi tarihi yapılara sahip çıkılmıyor. Hatuniye Medresesi'nin etrafında sokak hayvanları bulunurken, yapının etrafında çöpler birikmiş durumda. Hani'nin bir diğer tarihi yapısı olan Seyyid Cafer-i Tayyar Hazretleri Türbeyi Şerifleri’nin hemen yakınında bulunan mezarlıkta genel ve çevre çalışması yapılmazken, Türbenin içerisinde keskin rutubet kokusu yayılıyor. Bu durum ibadet etmeye gelen vatandaşların şikâyet etmelerine neden oluyor

Vatandaş Hani Belediyesi'nden Şikâyetçi

Çevrede nüfuz eden vatandaşlar çöplerin düzenli toplatılmayıp temizlik hizmetlerinin eksik yapıldığını belirterek; “Daha önceki yıllarda Hani İlçesi'ni HDP kazanıyordu. Tabi bu durumun vuku bulması ilçemizdeki gençlerin dağa çıkmasına sebep oldu. HDP tam iki seçim kazandı ve hizmet mizmet yapmadı. Biz Ak belediyeciliğe güvenerek oyumuzu İbrahim Lale'nin başkanlığındaki Ak Parti'ye verdik. Ancak gelin görün ki gelen gideni aratmadı. Hani tarihi bir ilçe ve buraya gelen yerli yabancı turistler çevreyi gezmek istiyorlar. Fakat ne yazık ki etrafta çöpten başka bir şey bulamıyorlar” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber