Kurtuluş Etkinliklerinde Türkü Ziyafeti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon’un Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında yer alan programında, Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde konser verildi.

Sunuculuğunu Fatih Yavuz’un yaptığı, şef Ünal Özel yönetimindeki THM Korosu Muzaffer Sarısözen’in derlediği kahramanlık türküsü “Trabzon’un etırafı Meteris” adlı eserle programına başladı. Ardından birbirinden güzel Karadeniz ezgileri koristlerin düetleri ile renklendi.

Programın son bölümünde “Türkiyem” eseri salondaki izleyicilerle birlikte seslendirilirken, koristler açtıkları Türk Bayrağı ile muhteşem bir fon oluşturdular. İzleyenlerin tüm türkülere içtenlikle eşlik ettiği gece, kemençe eşliğinde seslendirilen müthiş bir türkü ve horonla son buldu.

Programın sonunda kısa sürede programı hazırlayıp izleyicilerle buluşturan yılların deneyimli koro şefi Ünal Özel’e ve dernek başkanı İsmet Gazioğlu’na Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Hilmi Saran tarafından çiçek takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber