SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ İLE TARİHİ EVLER HAYAT BULUYOR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İncelemeleri sonrasında bir değerlendirme yapan Başkan Ekim, “Tarihi Ortamahalle, mahalle ölçeğinde korunarak bugünlere gelebilmiş ender yerlerdendir. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Ortamahalle’nin turizme kazandırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizi değiştirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Orta Mahalle geçmişten günümüze gelen değerli, özgün, tarihi dokusu bozulmadan korunmuştur. Ancak bakımsızlık bu mahalle için tehdit unsurudur. Söz konusu projemizle bu sokaklarda bulunan tarihi yapıların cephelerinin iyileştirilmesi, yol ve kaldırım düzenlemelerinin yapılması, sokak kaplamalarının, aydınlatma elemanlarının mevcut dokuya uygun olacak şekilde yenilenmesi planlanmaktadır. Bu sokakların geçmişinin ve tarihi dokusunun gelecek kuşaklara aktarılması ve kültürel yaşama ilişkin özelliklerinin şehrin turizmine kazandırılması için bu sokaklarda bulunan yapıların yeniden işlevlendirilerek, mahallenin ticari aktivitesinin artırılması da proje kapsamı içinde yer almaktadır.

Akçaabat’ın tanıtımına da katkı sağlayacak, Geçmişin özelliklerini yansıtan Ortamahalle, 1.etap proje alanında 13 tescilli yapı, 11 tescilsi yapının restorasyonu ile bu yapıların bulunduğu sokaklarda niteliğini kaybetmiş taş duvarlarda yapılmaktadır. Önümüzdeki yıl itibariyle sit alanının diğer bölgelerinde restorasyon çalışmalarına devam edebilmek için gerek mali gerekse proje bazında hazırlıklarımız devam etmektedir. “dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Ortamahalle kentsel sit alanı İlçemiz için nitelikli bir turizm alanı kimliği kazanacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber