Trabzon DT’den bir tiyatro klasiği…

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli mihenk taşlarından biri olan ‘Kanlı Nigar’ oyunu Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda (TDT) sahneleniyor.

Günümüze kadar birçok kez sahnelenen ve filmi de çekilen oyunda kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor. Dün akşam prömiyeri yapılan kostümleri, dekoru ve müzikleri ile tiyatro severlere 2 saat 15 dk.lık muhteşem bir görsel şov sunulan oyunda oyuncularda performanslarıyla adeta zirve yapıyor.

Sadık Şendil’in yazdığı, Volkan Özgömeç’in yönettiği oyunda Elvan Saliha Karahasan, Ensar Kaplan, Burhan Kurt, Oğuzhan Asak, Ahmet Uzuner, Hazar Altıntaş, Faik Gürbüzlü, Gülendam Rümeysa Sağlam, Elif Epcimoğlu, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk, Derya Hatipoğlu, Dilan Serinyel, Pelin Beğendi, Erkan Akçelik, aykut Güner, Ayşe Natır, Aybüke Yılmaz, Murat Aşar ve Yasemin Nalçacıoğlu rol alıyorlar.

Zaman zaman günümüze de atıfta bulunulan oyunda, fakir bir ailenin kızı olan Nigar'ın çok küçük yaşlarda zengin bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmesi ve sonrasında yaşadıkları trajikomik bir şekilde konu ediliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber