Trabzon’dan Güneydoğu’ya kültür gezisi

Kültürü, yemekleri, müziği, şivesi, giyim-kuşamı, hayat hikayeleri ayrı bir güzel, ayrı bir renktir. Mozaiktir Anadolu... İnsanı sıcak, sevecen, misafirperverdir. Kültürü hazine, yemekleri lezzetin ta kendisidir. Tarihi geçmişleri efsane, toprakları ise bereketlidir…

Şehirlerarasında başlayan kardeşlik köprüleri sonucu özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine büyük bir rağbet olmaya başladı. Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Van bu illerin başını çekiyor.

Tüm şehirlerden olduğu gibi Trabzon’dan da bu şehirlere çeşitli gezi organizasyonları düzenleniyor. Trabzon’dan bir grup 1,5 günlük Cumhuriyet Bayramı’nı fırsat bilip Mardin ve Diyarbakır’a kültür gezisi düzenledi.

Farklı inanç kültür ve kimliklerini bir arada taşıyan, tarihi Kuzey Mezopotamya kenti ve Medeniyetler şehri Mardin ile Evliyalar ve Peygamberler şehri Diyarbakır’da Midyat Konuk evi, Mor Gabriel Manastırı, Dara Antik Kenti, Kasımiye Medresesi, eski Mardin evleri, On gözlü köprü, Ulu cami, Dört ayaklı minare gibi tarihi ve turistik yerleri gezen topluluk, yerler hakkında bilgi sahibi oldu, bol bol fotoğraf çektirdi. Halay ve horonun birleştiği gezide kardeşlik tohumları bir kez daha ekildi.

Trabzonlu gruba Mardin’de Anadolu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Abidin Aslan, Diyarbakır da ise Terziler Odası Başkanı Saniye Atmaca da eşlik ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber