TRABZONLU KÖKLERİNİ ARIYOR

Geçen Cuma günü açılan Kitap Fuarı, beklenen ilgiyi görmese de, İl ve  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çabalarıya, okullar fuara akın ediyor. Bir anda öğrencilerin cıvıl cıvıl sesleri, Varlıbaş AVM'nin alt katında yankılanıyor. Çocukların gelmesiyle fuar adeta çiçek açıyor. Ancak okullarından gelmeden önce onlara öğretmenleri, kitaplara karşı ilgiyi ve fuarda nasıl davranmaları gerektiğini anlatması bekleniyor. Bu yüzden yazarlarımız zaman zaman sıkıntıya düşüyor ama yine de öğrencilere sevecen davranılıyor.

Fuarda en çok ilgiyi, Trabzonlu yazarların kitapları görüyor.

Trabzonlular adeta köklerini arıyor.

Maçka, Akçaabat, Çaykara, Tonya, Beşikdüzü ve diğer ilçelere ve merkez köylere ait nüfus kayıtları, tapu defterleri ve diğer tarihi belgeler, okuyucunun ilgisini çekiyor.

En çok da, sülale adları ve geldikleri yeri arıyorlar.

Konuştuğumuz okurların çoğunluğu, köklerini, nereden geldiklerini ve etnik kimliklerini merak ettiğini söylüyor. Fuardaki stantta görev alan yazarlar da onlara bu konularda yardımcı oluyor.

Fuarda onlarca yayınevi, stantlarındaki kitapları pazarlamaya çalışırken, yazarların imza günleri de devam ediyor. Ancak konferans salonunun oldukça soğuk olması yüzünden konferansların iptal edildiğini de buradan belirtmek gerekiyor.

Fuar, 24 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber