TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ TRABZON’DA DEVAM EDİYOR

Sergilerden, bando gösterilerine, çocuk etkinliklerinden sohbetlere, gastronomi etkinliklerinden konserlere kadar binlerce kişi şehrin dört bir köşesinde festivalle buluşmanın keyfini yaşıyor. 19 Ağustos’ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılışı gerçekleştirilen Sümela Kültür Yolu Festivali, 27 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Trabzon’daki festival, Ganita Parkı’ndaki gastronomi etkinlikleri, Sultan Murat Yaylası’ndaki yayla şenlikleri, Kızlar Manastırı’ndaki Amberin Sırları sergisiyle sürdü. Ayrıca Ayasofya Camii iç avlusunda sanatçı Garip Ay’ın Gerçek Zamanlı Ebru Performansı Mapping Gösterisi de yoğun ilgi gördü. 

 ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA MÜZİK ŞÖLENİ

Akşam saatlerinde ise şehirde adeta müzik şöleni yaşandı. Şef Eray İnal’ın yönetiminde, Senfoni ile Film Müzikleri etkinliği KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşurken,  İhsanbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde solistler Zerrin Naycı ve Suat Kılıç eşliğinde Zeki Müren Şarkıları hep birlikte söylendi. Aynı saatlerde Eşref Ziya ile "Ezgiler" programı ise Ayasofya Camii Dış Avlu’da gerçekleşti.

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında; Trabzon Fuar Merkezi’nde kurulan ana sahnede, Bengü’nün ardından dün akşam sahneye Mehmet Erdem ve Rubato Grubu çıktı. Alanı dolduran 57 bin kişi, Rubato Grubu ve Mehmet Erdem şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Bu akşam ise ana sahnede “100. Yıl Marşları” sanatçılar Metin Özülkü, Ömür Gedik, Hande Ünsal, Gökhan Tepe, Ferda Anıl Yarkın ve Güliz Ayla’nın yorumlarıyla seslendirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Trabzon’da düzenlenen Sümela Kültür Yolu Festivali 27 Ağustos Pazar günü sona erecek. Festivallerin bir sonraki durağı ise Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali olacak. Tüm festival detaylarına ise https://kulturyolufestivalleri.com/ dan ulaşabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber