“Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat  Sempozyumu” Başladı

Sempozyuma Vali Yücel Yavuz’un yanı sıra Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı eski Milletvekili Ali Kemal Başaran, KTÜ Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat’ın  nev-i şahsına münhasır bir ilçe olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Tarih, kültür ve turizm ile anılan Akçaabat ilçemiz  geleceğe emin ve güvenli  adımlarla yürüyen çok değerli bir hazinedir. Belediye başkanımız kaymakamımız ekibiyle birlikte Akçaabat için her geçen gün güzel çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bütün olumsuzluklara karşın  biz milli değerlerimizi ortaya çıkarıp geleceğe güvenle bakıyoruz ve emin adımlar atıyoruz. Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden birisiyiz. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olmayı hedefliyoruz. Her şey güzel olacak.. Sempozyumda sunulan bildiriler çok değerlidir. Ve bu bildiriler tarihe bir belge olarak kayıt  düşmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise  “Kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabat’a yakışır büyüklükte bir sempozyum gerçekleştiriyoruz. 3 gün sürecek sempozyumumuzda toplam 112 bildiri, akademisyenler ve uzmanlar tarafından sunulacak. Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu'nda Akçaabat’ı konuşacağız” dedi.

Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ise “Akçaabat Belediyesince düzenlenen Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu, Akçaabat’ın tarihine, geçmişine ışık tutacak nitelikte olacaktır. Böylesine büyük bir organizasyonu düzenleyen, Akçaabat’ın tarihine son derecek katkıda bulunan ve sempozyumun ev sahibi olan Akçaabat Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber