ULUSLARARASI ETKİNLİKLERİN MERKEZİ AKÇAABAT

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü temmuz ve ağustos aylarında düzenleyeceği iki organizasyon ile uluslararası etkinliklerin merkezi olacak.

Temmuz ayında;

Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali

Her yıl geleneksel hale getirilen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan uluslararası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'nin 29'uncusu 18-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Ağustos ayında;

Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı

Belediyemizce ilki 2012 yılında düzenlenen Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı 16-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı ile dünyanın farklı ülkelerindeki ve yurdumuzun farklı bölgelerindeki sanatçıları bir araya getirerek birçok medeniyetin kalıntılarını barındıran ilçemize ve yöremize kısa sürede çağdaş sanat eserlerinin kazandırılması ve ilçemizin en iyi şekilde tanıtımının sağlanması amaçlanmaktadır.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptığı açıklamada, "18-21 Temmuz tarihlerinde Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali ile 16-23 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı gibi iki dev organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Festivalimiz bölgenin en eski festivallerinden birisi. Bu festivali düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek, hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, farklı ülkelerin kültürlerini tanımak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak yer alıyor. Çalıştay kapsamında ise farklı bakış açıları ile ortaya çıkacak sanat eserlerini merakla bekliyorum. Ressamlarımızın burada güzel eserlere imza atacaklarını düşünüyorum. Bu vesileyle, gerçekleşecek iki organizasyonumuzun da başarılı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber