3 gün süren 17'inci Uluslararası Kar Film Festivali sona erdi

Devrim Aktürk

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda tam 3 gün boyunca süren ve 17'incisi düzenlenen Kar Film Festivali sona erdi. Festivalin son gününde saat 10.00-10.30 arasında İranlı Yönetmen Saadetali Saeidpour'un "Sultan" isimli filmi gösterime girdi. 

"GÖRMENİN, BAKMANIN VE ALGILAMANIN FARKINI BİLİYOR MUSUNUZ?"
Sultan filminin ardından söyleşi gerçekleştiren İranlı Yönetmen Saadetali Saeidpour; sinemada görmenin, bakmanın ve algılamanın farkına değindi. İran Sineması üzerine değinen Saeidpour, Sultan filmi hakkında merak edilen soruları cevapladı.

"EZİYET ÇEKMEYİ SEVEN BİR İNSANIM" 
Öğle yemeğinin ardından saat 13.00-14.30'da Yönetmenliğini Ali Özel'in gerçekleştirdiği "Bozkır" filminin gösterimi yapıldı. Bozkır filminin gösterimi sonrasında Prof. Dr. Serdar Öztürk ile Yönetmen Ali Özel sinema söyleşisi gerçekleştirdi. Öztürk, düşünceyi geliştirmek için hissedilmesi gerektiğine değinirken, Özel ise eziyet çekmeyi seven bir insan olduğunu ve başarının gelmesi için emek harcanması gerektiğini vurguladı. Söyleşinin ardından İranlı İmaj Müzik Grubu konuklara ve misafirlere konser verirken, festivalin kapanış töreninde ödül töreni ve fotoğraf çekimi düzenlendi.

3 GÜN BOYUNCA NELER OLDU?
Erzurum’da bu yıl 17’incisi düzenlenen Kar Film Festivali’ne hem ulusal, hem de uluslararası çapta sanatçılar geldi. Bu yılki konunun İran Sineması olması dolayısıyla, İranlı sanatçılar Erzurum'a geldi. Festival 23 Aralık Perşembe günü başlarken, 25 Aralık Cumartesi günü sona erdi.

7 farklı kategoriden ödül almaya layık görülen isimlere ise ödülleri takdim edildi. Belgesel, kurmaca, deneysel, senaryo, kamu spotu, reklam filmi ve animasyon dallarında birbirinden önemli ve özel eserler gönderilirken, 13 Aralık günü itibariyle yeni eserlerin gönderilmeyeceği paylaşılmıştı.

Festivalde sadece sinema değil, aynı zamanda “Hüsn-ü Hat”, “Erzurum ve Yaşam” ve “Tebrizim” isimli sergiler de yapıldı.
Yönetmen, oyuncu, sinema eleştirmeni, gazeteci, yazar, müzik gruplarının yer aldığı ve tam 3 gün boyunca süren 17. Kar Film Festivali’ne konuk olarak katılan isimler ise şöyleydi;

GÖNÜL DAĞI EKİBİ DE GELDİ
Gönül Dağı ekibi, Yönetmen Serdar Akar, Yönetmen Ali Özel, Azeri yönetmen Cavit Tevekkül, İranlı yönetmen Saadatali Saeidpour, İranlı yönetmen Ida Panahandeh, İranlı yönetmen Hadi Hejazifer, Oyuncu ve müzisyen Renan Bilek, Sinema eleştirmeni Mehmet Açar, Sinema yazarı ve eleştirmeni Alin Taşçıyan, SinemaFilozofi Dergisi sahibi ve genel yayın yönetmeni Prof. Dr. Serdar Öztürk, Gazeteci ve televizyon sunucusu Kübra Par, TRT ortak ve dış yapımlar müdürü Faruk Güven, İran müzik grubu olan İmaj ekibi, İran müzik grubu Parsa Haif.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber