Akçaabat TSMD’den muhteşem sanat gecesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2022-2023 sezonu kültür sanat etkinlikleri bu yıl da büyük ilgi görüyor. Geçen yıl başlatılan ve şehirde önemli bir eksiği gideren Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu yönüyle de halkın takdirini kazanıyor.

Hemen hemen her gün bir etkinliğin düzenlendiği Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde sanatseverler önceki akşam Akçaabat Türk Sanat Müzik Derneği TSM korosunun verdiği muhteşem konsere tanıklık etti.

Emekli eğitimci şef Salih Kazancıoğlu yönetiminde birbirinden değerli öğretmenleri korosunda bulunduran Akçaabat Türk Sanat Müzik Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi adeta kulakların pasını sildi.

Gecenin sunuculuğunu da emekli edebiyat öğretmeni-şair Mehmet Kartal’ın yaptığı gecede koristlere sazlarıyla eşlik eden saz sanatçılarının büyük bölümünü de yine öğretmen ve öğretmen adaylarının oluşturması gecenin önemli detayıydı.

1 saat 40 dakika süren muhteşem sanat gecesinde birbirinden güzel makamların unutulmaz eserleri seslendirildi. Gecenin en büyük sürprizini ise Trabzon’da görev yaptığı süre zarfında halk tarafından çok sevilen ve Sudan’da görev yapan Emniyet eski il müdürü Metin Alper’in sahnede koro ile birlikte ‘Leyla’ şarkısına eşlik etmesiydi.

Geceye eşi ve kızı ile birlikte gelen ve konseri sonuna kadar izleyen Alper, Trabzon’a bir aşk ile bağlı olduğunu ve bu sevginin ömür boyu süreceğini söyledi.

“Elbet bir gün buluşacağız bu böyle yarım kalmayacak”..

Hz.Mevlana’nın “İstiyorsan Hakk’a varmayı, meslek edin gönül almayı, bırak saraylarda mermer olmayı, Toprak ol bağrında güller yetişsin” sözleriyle başladığı konuşmasında gecenin mimarı koro şefi Salih Kazancıoğlu’na ve tüm saz ve koro ekibine teşekkür ederek tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı.

Alper konuşmasında ayrıca, “Trabzon toprağı güller yetiştirmeye, karanfiller yetiştirmeye, sümbüller yetiştirmeye çok uygun bir toprak. Biz geldiğimiz günden itibaren Trabzon’a sevgi tohumu ektik. O tohumlarda yeşerdi, başak oldu, tomurcuk oldu gülleri, karanfilleri birlikte derdik. Açıkçası İl deki bir bürokratın, bir emniyet müdürünün bir ille aşk yaşayacağını düşünemezdim. Ama 26 Eylül 2019 tarihinde göreve başladığım zaman itibariyle Trabzon şehriyle bir aşk yaşadım ve bu aşk bu güne kadar devam ediyor. İnşallah sonsuza kadar da devam edecek. Lafı fazla uzatmayacağım. Sadece şunu söylemek istiyorum yine bir eserle gidelim. Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak.” İfadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber