BİZE HER TİYATRO!

15-22 Mayıs arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında 25 tiyatro oyunu, 15 tiyatro atölyesi ve birçok söyleşi gerçekleştirilecek, 10 farklı ülkeden sanatçı ağırlanacak.

‘Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması’ etkinliğine günler kala açıklama yapan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Tiyatronun yapıcı, onarıcı, eğitici yönünü öncelikli olarak gençlerimize, çocuklarımıza sunmak istiyoruz. Bu bağlamda hedef kitlemiz öncelikli olarak onlar” dedi.

Tiyatro buluşması kapsamında Türkiye’den gelen tiyatro ekiplerinin yanı sıra Danimarka’nın en köklü fiziksel tiyatro okulu The Commedia School’un değerli eğitmenleri de ilçeye gelecek ve atölyeler düzenleyecek. Avrupa ülkelerinden farklı ekipler de Borçka’da olacak.

KENTİN HER ALANI TİYATRO SAHNESİ

Artvin Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, faal tiyatro salonu olmayan ilçede neden uluslararası düzeyde bir tiyatro buluşması yaptıklarını şu sözlerle özetledi:

“Borçka’mızda tiyatro salonu yok doğrudur. Bizler çocuklarımız ve gençlerimiz için bir adım attık. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Borçka’nın kültür ve sanat kenti olması için birçok etkinlik düzenledik. Son olarak da kentimizin her alanını tiyatro sahnesine döndürdük. Aklınıza gelebilecek neresi varsa bir tiyatro oyunuyla karşılaşabilirsiniz.”

İlçede ilk defa böyle bir etkinlik yapıldığı vurgulayan Orhan, sanatın birleştirici gücüne daima inandığını ve etkinlik sonrasında Borçka’ya yakışan bir kültür merkezi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber