Genç yönetmenden farkındalık filmi

Aslen Diyarbakırlı olan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıfı okuyan genç yönetmen Devrim Aktürk, 'İki Türlü Hayat' isimli kısa filminde 'yoksulluğa son' diyerek, bir taraftan yoksul iki kardeşin, diğer bir taraftan ise maddi durumu yerinde olan iki kardeşin nasıl bir yaşantıları olabileceğini kısa filmle anlattı. 

AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAKTI
İki Türlü Hayat kısa filmini GAP Genç Portal için çektiğini söyleyen Aktürk, "Bir insan zenginken nasıl bir yaşantısı olurdu, yoksulken nasıl bir yaşantısı olurdu? Bu soruya binlerce cevap üretilebilir ama bu cevabı kısa filmle yansıtmak nasıl olurdu? İşte, amacımız değerli dostlarımla beraber çok kısıtlı imkanlarla bunu yansıtmaktı. başardık mı yoksa başarısız mı olduk bilemem. Kararı sevgili izleyicilerimiz verecekler. Ancak şunu belirtmek isterim ki, bu kısa filmde yoksulluğa son diyor, tüm insanlığın sağlıklı bir yaşam sürdürmesini diliyoruz." dedi.

Bu kısa filmi tek başına çekmediğini de aktaran Aktürk, "Sundukları destek dolayısıyla oyuncu dostum Abdurrahman Varlık, yeğenim Roger Eren Alkış, Yusuf Damlayıcı ve Memocan Aksoy'a teşekkürlerimi eder, arka planda önemli işlere imza atan Kerim Tunçay'a şükranlarımı sunar, güzel sesleriyle kısa filmimize müzik hususunda kıymet veren dostlarım Maziye Binen ile Feyzi Kalkan'a müteşekkir olduğumu huzurunuzda dile getirmek isterim." diye konuştu.

HABER : DEVRİM AKTÜRK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber