‘Haydee Vargit’ vizyonda!

Yönetmen Varol Uzlu’nun son belgesel sinema filmi Haydee Vargit’in galası 20 Eylül’de saat 20:00’da Lara Sineması’nda yapılacak. Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle çekilen filmde yaylalardan göçün hikâyesi anlatılıyor.

“GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR”

Bir şiir mevsimi olan sonbaharda, eşsiz yaylalarımızda yeşilin vedâ tonu turuncuya dönerken, yolların son yolcusu olan çobanın sürüsü ve can arkadaşının yayladan dönüş hikâyesini anlatıyor. Görsel bir şölen sunuyor bizlere. Bordo mavi aşkına da vurgu yapıp, yayla uşaklarının umutlarına ve özlemlerine de dokunuyor.

2020 sonbaharında 6 kişilik bir ekiple 15 günde çekilen film, Kadırga yaylasında vargit çiçeklerinin açmasıyla başlıyor. Karadeniz'in en güzel yaylalarından olan Kadırga’da havalar soğumaya, vargit çiçekleri de açmaya başlamıştır. Bu çiçeğin açması doğanın bir mesajıdır artık. Doğa ana; göçün, tasını tarağını al köyüne dön mesajını bu güzide çiçekle gönderir. Kadırga Yaylası’nda ailesiyle yaşayan çoban Ümit de dönüş hazırlığına başlamıştır. Köyden gelecek can arkadaşı Garabalta’yı beklemektedir. Üç gün sürecek bu yayla dönüşünde ona arkadaşlık edecektir.

Vargit çiçekleri'nin açmasıyla yaylalardan köylerine dönüş yolculuğunu anlatan bu film belgesel sinema tarzında çekilmiş. Doğal oyuncuların rol aldığı filmin süresi 54 dakika. Film bir ay boyunca gösterimde kalacak.

Yönetmen Varol Uzlu 2008’de çektiği ilk filmi ,”Mahalle maçı, 5’te haftayım, 10'da biter” adlı belgesel filmiyle 2009 Ankara Film Festivali’nde finalist film olmayı başarmış ve birçok uluslararası spor filmi festivalinden davet almıştı..

Son filmi, ‘Hayde Vargit' yönetmenin kalfalık eseri..

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu olan yönetmen Varol uzlu, "Yüreğumun orta yeri" adlı uzun metrajlı sinema filmi için hazırlıklarını sürdürüyor...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber