KA-FEM’de yepyeni bir dönem başlıyor…

Ülkemizde üç birimi (TSM-THM ve HALKOYUNLARI) bünyesinde ender bulunduran, Trabzon’da ise 2’incisi olan KA-FEM Derneği 2022-2023 sezonuna Ekim ayında başlayacak.

Yepyeni yönetimi ve birim şefleri ile Trabzon’un kültür ve sanatına hizmet vermeye devam edecek olan derneğin başkanlığını Ali Adanur yapıyor. Bu yıl Türk Halk Müziği Korosunu Muhammet Ali Yüluğ, Türk Sanat Müziği Korosunu ise Erhan Bebek çalıştıracak.

Önceki akşam dernek binasında bir araya gelen başkan Adanur, koro şefleri ve dernek elemanları hem tanışma fırsatı buldular hem de yeni sezon öncesi planlamayı yaptılar.

Başkan Adanur, özellikle Türk Sanat Müziği korosunda pandeminin girmesiyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını bununla birlikte konser veremediklerine dikkat çekerek, “Hayatımıza giren salgın hastalık bizleri pandemiyle tanıştırdı, bazı kurallara alıştırdı. Birçok yer kapandı sosyal yaşam durdu. Bu esnada bizlerde bundan payımızı aldık. Çok zor günler geçirdik. Ama çok şükür bugün gelinen noktada bazı şeyleri aşmış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha refah, daha sağlıklı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürüz. Uzun aradan sonra ilk kez geçen yıl Türk Halk Müziği konseri verdik. Ancak bazı sorunlar ve nedenlerden dolayı sanat müziği konseri yapamadık. Bu yıl yeni hocamız ve kadromuzla birlikte inşallah konser vermeyi planlıyoruz. Ben şimdiden Erhan ve Muhammet Ali hocama ailemize katıldıkları için teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum” dedi.

Derneğin çiçeği burnundaki şefleri Erhan Bebek ve Muhammet Ali Yüluğ da KA-FEM’in bundan önceki yaptığı konserleri ve çalışmalarından haberdar olduklarını ifade ederek “Bizlerde bu ailenin birer ferdi olmaktan mutluluk duyduk. İnşallah hep birlikte güzel işlere imza atacağız” dediler.

Daha sonra Yüluğ bağlaması ile 3 güzel türkü seslendirip kulakların pasını silerken, başkan Adanur ve dernek elemanları da onlara coşkuyla eşlik ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber