Taka Derneği’nden Unutulmaz Türkü Gecesi

Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur ve soğuk havaya rağmen Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce izleyici, 1,5 saat süren program boyunca halk müziğimizin köklü değerlerinden süzülüp gelen o eşsiz “zerre”sine tanıklık etti.

Şef Hanife Sümer’in yönetimindeki güçlü koro ile sahne alan solistler Gamze Kara, Çağlar Kara, Sevcan Sümer, Arslan Ardıç ve Tanju Çelik, seslendirdikleri türkülerle hem gönülleri ısıttı hem de o “zerre”nin nasıl bir kültür denizi oluşturduğunu bir kez daha hatırlattı.

“Zobalarında Guru da Meşe Yanıyor” türküsünde zeybek performansıyla İbrahim Utku Sevim, “Gafil Gezme Şaşkın” da meddah gösterisiyle Bünyamin Gürsoy ve “Arpa Ektim Biçemedim” türküsünde de yan flütle eşlik eden Nida Saka geceye ayrı birer renk kattılar.

Gecenin finalinde seslendirilen “Obur Dünya” türküsü sırasında perdeye yansıtılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, salonda büyük bir alkış tufanı kopardı. Repertuvarın zenginliği, sazların ve koronun uyumu ile sahnedeki kıyafetlerin görsel şöleni birleşince hem göze hem kulağa hitap eden örnek bir program ortaya çıktı.

Muhteşem gecenin sonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Şef Hanife Sümer’e plaket takdim ederken; dernek başkanı Dr. İsmet Sadi Ülker de teşekkür çiçeğini sundu.

Programa Trabzon Defterdarı Ramazan Yaşar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Dr.Mehmet Duman, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Erdem Şen, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Şube Müdürü Mustafa Karaosmanoğlu, Trabzon Sanatevi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve TMHOYDER Başkanı Hüseyin Şılbır, KAFEM Derneği Başkanı Ali Adanur ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber