TLYD’den Gençlik Haftası’na yakışır muhteşem sezon finali

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sezonun son konserine CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, 3.Ceza Daire Başkanı Fatih Aksoy, Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman, TLYD Vakfı Başkanı Ahmet Kahraman, TRT Trabzon Sami Serdar Şişman, bazı dernek başkan ve yöneticilerinin yanı sıra, Akçaabat Belediyesi TSM, Arhavi TSM koro elemanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Sultan Okur’un yaptığı gecede şef Özdemir Hafızoğlu yönetimindeki koro birbirinden güzel eserlere yer verdi.

Birinci bölümün sonunda güftesi Sema Geyve’ye, bestesi Özdemir Hafızoğlu’na ait olan ‘Anadolu üstüne güneş gibi doğdu O’ eseri içinde bulunduğumuz Gençlik Haftası’na ithafen koro tarafından seslendirildi. Eser salonu dolduran izleyiciler tarafından gelen istek üzerine bir kez daha tüm izleyicilerle birlikte okunurken ortaya da muazzam bir koro çıkmış oldu.

İkinci bölümde Muhayyer Kürdi eserlere yer veren koro birbirinden güzel şarkılar seslendirerek adeta kulakların pasını sildi. Konserde ayrıca İlhan Yavuz, Sena Karakazan, Duygu Şahin Dülber, Gökşen Terzi, Cemal Zihni Erenel ve Gizem Sağlam Bülbül de solo eserlerde başarılı bir performans gösterdiler.

Programın sonunda gecenin baş mimarı koro şefi Özdemir Hafızoğlu’na CHP Trabzon milletvekili Sibel Suiçmez’in yanı sıra, Akçaabat Belediyesi TSM Koro Şefi Salih Kazancıoğlu, Arhavi TSM Korosu elemanları, gecenin sunumunu başarılı bir şekilde icra eden Sultan Okur’a da dernek başkanı Kenan Atalay tarafından çiçek takdim edildi.

Dernek başkanı Kenan Atalay yaptığı konuşmada “Bizler belki de haftalar hatta aylar süren çalışmalar yapıyoruz. Ama sizlerin olmadığı, doldurmadığı salonlar bizim çalışmalarımıza bir anlam ifade etmez. Katılım göstermeniz ve sonuna kadar kalmanız bizler için çok önemli. Sizleri gönülden alkışlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür demiştir. Bu kültürün içinde sanat var, sanatın her dalı var, toplumsal dayanışma var. Geleneklerimiz, örf ve adetlerimiz var. Bunların hepsini birden yaşıyoruz. Bizlerde sanat olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Bu güzel konseri hep birlikte başardık. Başta şefimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber