Trabzon’a özel şarkı besteledi

Aslen Artvinli olan, uzun yıllar Trabzon’da yaşadıktan sonra da İstanbul’da hayatını idame ettiren görme engelli sanatçı İkram Şengül, Trabzon’a olan sevgisini her fırsatta dile getirir.

Trabzon’da yaşadığı dönemlerde bazı derneklerde saz ve ses sanatçısı olarak görev yapan Şengül, birçok düğün ve gecelerde de sahne almıştır. Halk Müziği sanatçısı olan İkram Şengül, sempatik tavırlarının yanı sıra nüktedanlığı, iyilikseverliği ve esprileriyle çevresinde oldukça sevilen sanatçılar arasında yer alır.

Hayata olan azmi ve inancıyla takdir toplayan Şengül, şu sıralar ikinci üniversiteyi okuyor. Okumanın yaşı ve engeli olmadığını dile getiren İkram Şengül ayrıca İstanbul’da müzik yaşamına da devam ediyor. Hırsı ve çalışkanlığıyla tanınan sevilen sanatçı Trabzon sevgisini yaptığı beste ve çektiği kliple taçlandırdı.

“Manzarayı görmeye yaylaya çık yaylaya/ Trabzon’dan gidenun iki gözi ağlaya/ Yeşil çimen mi denur dağlarun örtisine/ Kurban olayım kurban Trabzon türkisine” diye başlayan sözleriyle Trabzon’a olan sevdasını dile getiren sanatçının klibi yakın zamanda youtube kanalından yayınlanacak.

İkram Şengül Trabzon’un hayatında çok ayrı bir yerinin olduğunu belirterek, “Bu eşsiz şehirde çok güzel insanlar, dostlar tanıdım. Hayatıma orada yön verdim. Şimdi gurbete düşsek de bir yanım Trabzon’da kaldı. Yeşili, mavisi ve eşsiz doğasının yanı sıra mükemmel insanları ve yemekleriyle unutamayacağım bu güzel şehre bir armağanım olsun dedim ve bu besteyi yaptım. Umarım herkes beğenir” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber