banner240
banner237
banner238

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

Çocuklarda en sık görülen kanser türlerinin başında lösemi yani halk arasında yaygın bilinen adıyla kan kanseri geliyor. Lösemide belirtiler diğer çocuk hastalıkları ile karıştırılabildiği için tanıda geç kalınması ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Çocukluk çağı kanserlerinin çok kapsamlı klinik bulguları olsa da bazı belirtilerden şüphelenilerek araştırma yapılmalıdır. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir: 
* Hızlı kilo kaybı
* İştahsızlık
* Renkte solukluk
* Vücutta morluklar ya da beklenmedik bezelerin uzun süre devam etmesi veya giderek büyümesi
* Karında şişlik
* Eklem ağrıları
* Uzun süre devam eden ve 5 günün üzerinde süren inatçı ateş.


Çocukluk çağı kanserlerinin önemli sorumlularından biri olarak da D vitamini eksikliği gösterilmektedir. Bu nedenle uzmanların önerdiği saatlerde ve hava şartlarında çocukların mutlaka güneş görmesi gerekmektedir. Çocukluk çağı kanserleri sıklıkla 2-5 yaş ya da 5-10 yaş aralığında görülmektedir. 
Hastaların şikayetleri doğrultusunda tanı için kan ve kemik iliği dokusu örneği alınıp, incelenir. Genellikle basit bir kan sayımı ve kandaki hücrelerin mikroskop altında incelenmesi de tanı için yeterlidir. Ancak kesin tanı kemik iliği tetkiki olmaktadır. Çocuklarda beklenen yaşam süresi daha uzun olduğu için erişkin kanserleri ile kıyaslandığında başarı oranlarının daha yüksek olması nedeniyle erken tanı ve tedavi büyük önem taşımaktadır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber