banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ KAYA: “BERBERLER VE KUAFÖRLER 40 GÜNDÜR KAPALI"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 21 Mart’tan bu yana İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılarak kaderine terk edilen kuaför ve berberleri unutmadı. Kaya, "Berberlerimiz ve Kadın-erkek kuaförlerimizin ekmek tekneleri 40 gündür kapalı. Günlük iş yapan ve o kazançlarıyla evlerine ekmek getiren bu esnaflarımız; kira yükü, vergiler, SSK ve benzeri bir takım giderlerini, evlerinin giderlerini nasıl karşılıyor. Bunu soran yok! Hükümetin, Koranavirüs tedbirleri kapsamında, yayınladığı genelgeyle dükkânlarını kapatmak zorunda kalan kuaför ve berber esnaflarımızın dertlerine derman olması gerekiyor” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında en büyük mağduriyeti yaşayan ve hükümet tarafından adeta unutulan esnaflarımızın mağduriyetlerini gündeme getirmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 40 gündür kapalı tutulan kadın-erkek kuaförleri ve berberler, hükümetten destek bekliyor. Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile birlikte Trabzon sokaklarını gezen, kapalı kuaför ve berber dükkânlarını gören CHP’li Ahmet Kaya, şunları söyledi:

KUAFÖR VE BERBERLER DERDİNE DERMAN ARIYOR

“İl ve İlçe başkanımızla birlikte bir berber esnafımızın dükkânının önündeyiz. Bu berber dükkânı, 21 Mart’tan itibaren İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile koronavirüs tedbirleri kapsamında neredeyse 40 gündür kapalı. O gün bugündür bu dükkânda, günlük olarak evine ekmek getiren esnafımız kirasını, evinin mutfak masraflarını ve bir takım giderlerini nasıl karşılıyor?"

KUAFÖRLER VE BERBERLER DESTEK BEKLİYOR

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle dükkânını kapatan ve 40 gündür unutulan kuaför ve berber esnafımıza hükümetin yardım elini uzatması gerektiğinin altını çizen Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Fakat hükümet yetkilileri tarafından şu ana kadar, berber esnafımızla ilgili kuaförlerimizle ilgili herhangi bir destek açıklaması yapılmadı. Dükkânı kapalı olan kadın-erkek kuaförlerimiz, berberlerimiz ne yiyor ne içiyor, bunu soran yok! İhtiyaçlarını karşılayabiliyor musunuz? Haliniz nedir diye soran yok! Devletin, kuaför ve berber esnaflarımızın dertlerine derman olması gerekiyor” dedi.

VEKİL, İL, İLÇE BAŞKANI SOKAKTA

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile birlikte sokakları gezen Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Berber, kuaför, çay olacakları, kafeteryalarda çalışan bu ve

benzeri esnaflarımız, gündelik çalışmayla evine ekmek getiren insanlarımız mağdur durumdadır. Bu mağduriyetin giderilmesini, devletimizden acil bir şekilde bekliyoruz” şeklinde konuştu. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ise, “Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ederek, “Tüm emekçilerimizin emeğinin karşılığını almasını diliyor ve tüm esnafımızın sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber