banner240
banner237
banner238

KEKİK İKİZDEREYİ SEVDİ

İKİZDERE-DOKA desteğiyle ilçe ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan Kekik bahçesinde hasat çalışmasına yakında başlanacak.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz geçen yıl başladıkları Kekik projesin hayata geçtiğinde ilçemiz insanının ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. “Bölgemizde 1.000 metre rakım üzeri çaya alternatif bir ürüne vadimizin ihtiyacı var. Gerekli özen ve sabır gösterilirse Yayla Kekiği” kârlı bir ürün olacağı ümidini taşıyorum. Bu projeyi geçen yıl Temmuz ayında başlattık. Kekik fidelerimizi diktik. Dört dönüm arazi üzerinde başladığımız proje de ürünler çıktı gelecek hafta Yayla Kekiklerimizin hasadını yapacağız ’dedi. Belediye Başkanı Hakan Karagöz proje DOKA tarafından desteklendi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi ve Aromatik bitkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Kan koordinatörlüğünde tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilmesi YAYLA KEKİĞİ projesinde pilot bölge seçilen İkizdere havzasında geçen yıl başladık. Örnek bahçemizde dikilen fidanlar ürüne hazır hale geldi.

Bayan Muhtar Endam Biber’in Bahçesi

Bölgedeki ilk örnek bahçe Çağrankaya Mahallesi Muhtarı emekli öğretmen Endam Biber’in arazisinde hazırlandı. Muhtar Endam Biber’in gösterdiği 4 dönümlük arazisinde dikilen Kekik Fideleri çiçek açmaya başladı. Muhtar Endam Biber’de bahçe hakkında yaptığı açıklamada ’bahçem örnek oldu. Bir yıla yakın diktiğimiz fidanlara özen gösterdim, yakından ilgilendim ve bugün Kekik toplama zamanına geldi. İnşallah ilçemiz için güzel bir çalışma olmuştur. Maddi gelir olduğunda insanımız daha da ilgi gösterecektir’ dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber