PROF.DR. ŞABAN ŞİMŞEK’’ EKONOMİ BİLİMİDE VURUYOR’’

İSMET KÖSOĞLU

RTEÜ Tıp Fakültesinin eski Dekanlarından Prof.Dr.Şaban Şimşek kitap bastırmanın pahalılığından yakınarak’ ’ekonomi bilimide vuruyor’ ’açıklamasında bulundu.

İstanbul Lütfi Kırdar Hastanesinde görevde bulunan Göz Hastalıkları konusunda branşının bir numaralı hocası Prof.Dr. Şaban Şimşek kitap basımının çok pahası olduğunu belirterek, yükselen fiyatlar karşısında bilimsel anlamda yazdığım kitaplarımı bastıramıyorum dedi. Prof.Dr.Şaban Şimşek yaptığı açıklamada’ ’Rize’den gönderildikten sonra çalışmaya başladığım İstanbul Kartal Dr.Lütfi. Kırdar Hastanesinde 5 Yıllık süre içerisinde şahıs ve klinik olarak ülkemizde pek de örneği olmayan 6 kitap ürettik! Resmi hiç bir kişi ya da kurum; İyi yaptın, aferin bile demedi. Faaliyet envanterine dahi sokmadı. En küçük bir maddi yardımda bulunmadı.

Kendi imkânlarımızla birlikte ilaç/cihaz firmalarının sponsorluğunda. Birinci yıl; klinik bülten kitabından 1000 tane bastırıp çok sayıda meslektaşımıza ücretsiz ulaştırırken. İkinci yıl 200 tane, Üçüncü yıl 100 tane, Dördüncü yıl 100 tane bastırabildik. Tabii kimseye de dağıtamadık, kliniğimizin çalışmalarını, tecrübelerini meslektaşlarımızla paylaşamadık. Zira sponsor firmalar da artık ekonomik sebeplerle yardımda bulunamaz olmuştu. Bu sene bastırdığımız 100 kitap için tam 30.000 TL para Ödemişlerdi. Daha fazlasına bütçeleri müsaade etmiyordu!

Her ile Üniversite açtık demekle olmuyor

Biz akademisyenler için ne kadar moral bozucu, ne kadar şevk kırıcı, ne kadar üzücü bir bilseniz. Yani. Büyük binalar yapıp (ki bunlar kullanışlı değildir, ben onlara “eşek ölüsü” kadar diyorum!) işte sağlığa yatırım, işte hizmet demekle. İşte her ile şu kadar üniversite, bu kadar hastane açtık demekle olmuyor!

Kısacası TOKİ KAFASIYLA BİLİM OLMUYOR, neticede HİZMETE de KALİTE GELMİYOR. Aksine gidiyor! Nereye gidiyor? Kamudan (devletten!) özele gidiyor. Ülkemizden yurtdışına gidiyor. Ve onlar bu TOKİ kafasında “vatan haini “oluyor’’ diye yazdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber