“SALGINLA MÜCADELE, MAĞDURİYET OLUŞTURMADAN YAPILMALI”

Kurt, yönetim kurulundaki bazı isimlerle Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve TESOB Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. Valilik ziyaretinde salgınla ilgili alınan tedbirler ve yürütülen çalışmaların, TESOB ziyaretinde ise esnafın içinde bulunduğu durumun dile getirildiğini söyledi.

Ziyaretleri değerlendiren Kurt, “Sayın Valimiz, pandemi döneminde alınan tedbirler ve salgının etkilerinin azaltılması için yapılan çalışmalar konusunda bizleri bilgilendirdi. Alınan tedbirlere titizlikle uymamız, ülkemizi ve insanlığı derinden etkileyen, bazı ocaklara ateş düşüren, sosyal ve ekonomik yaşamımızı ağırlaştıran bu tablodan kurtulmamız büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızdan gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi.

“ESNAFIMIZ; DEVLETİMİZ BUGÜN YANIMIZDA OLMAYACAKSA, NE ZAMAN OLACAK DİYE SORUYOR”

Esnaf Odasını ziyarette ise daha farklı bir tablonun ortaya çıktığını dile getiren SP İl Başkanı Kurt, “Esnaf Odası Başkanımız Sayın Kara, zaten zor durumda olan esnafın, pandeminin olumsuz etkileri sebebiyle daha da zor günler geçirdiğini ifade etti. Bu durumu, yakından müşahede ediyoruz. Burada da görev, ülkeyi idare edenlere düşüyor. Bir taraftan salgının bir an evvel sonlandırılması için gereken adımlar bilimsel yöntemlerle ve titizlikle atılmalı, diğer taraftan da insanımızın mağduriyetinin önüne geçilmelidir. Devlet, bu günler için vardır. Vatandaşımız devleti zor gününde yanında görmek ister. Esnaf ziyaretlerimizde de aynı taleplerle karşılaşıyoruz, esnafımız haklı olarak, “Devletim bugün yanımda olmayacaksa, ne zaman olacak?” diye soruyor.

“SALGINLA İLGİLİ ATILAN YANLIŞ ADIMLAR, DAHA BÜYÜK BEDELLERLE GERİ DÖNÜYOR”

Salgınla mücadele sürecini değerlendiren Kurt, şunları kaydetti:

“Tedbirlerle ilgili bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınması, aklın da, bilimin de gereğidir. Gördüğümüz tablo şudur; bilim insanlarının uyarıları dikkate alınmadan atılan adamlar, daha büyük bedeller olarak geri dönüyor. Haliyle süreç uzuyor, süreç uzadıkça sıkıntılar artıyor ve sadece ekonomik değil, sosyal ve psikolojik problemler de artıyor. Beklentimiz, bu olumsuz tablo iyice yönetilemez hale gelmeden, halktan yetki alan, sorumluluk makamındaki isimlerin, koltuk hesabına girmeden gereken adımları atmasıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber