“Trabzon sağlık turizminde güç birliğiyle sektörü büyütüyor”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizmi başta olmak üzere turizmle ilgili yapılan tüm çalışmalarda güç birliğinin önemli olduğunu belirterek, “Beraber çalışırsak bir yerlere varırız” ifadesini kullandı.

Sağlık turizmi pazarı dünyada şu anda resmi rakamlara göre 100 milyar doların üzerinde, gayri resmi rakamlara göre de 500 milyar dolara ulaşmış durumda. Biz de bu pazardan pay alabilmek adına Türkiye’de sağlık turizmi konusunda kümelenme projesi yapan tek ticaret ve sanayi odası olduk. Sağlık turizmi yetki belgesi olan sağlık kuruluşlarımızı, hastanelerimizi, turizm acentelerimizi kümelenme projesi çatısı altında toplayarak çalışmalarımıza başladık. İlk adımda Gürcistan, sonra Azerbaycan pazarına yöneldik. Son olarak geçen hafta Bakü'de yaptığımız temaslar ve ikili iş görüşmeleri olumlu geçti. Talepler büyük. Basamak basamak gideceğiz. Sektörü, bölgemizi, bölgemizdeki sağlık kuruluşlarını tanıtıp, buradaki potansiyeli bölge ülkelerine gösterip, oradaki hastaları bölgemize çekmek için çalışmalar yapmaya başladık ve devam ediyoruz” dedi.

USTA: SAĞLIK TURİZMİNDE GELECEKLE İLGİLİ UMUDUMUZ FAZLA

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO ile sağlık turizmi çalışmalarının içinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Azerbaycan’da ve diğer gittiğimiz yerlerde şunu net bir ifadeyle görebiliyoruz; bütünsel yaklaşımlar her zaman daha rağbet görüyor, daha bir güven telakki ediyor. İnsanlar karşılarında güvenilir bir şekilde bir muhatap olduğunu görebiliyor. Bu bağlamda da bu birlikteliği oluşturan Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Sayın Erkut Çelebi'ye teşekkürlerimi tekrar tekrar borç biliyorum. Bu bütünlük olunca belki başkalarına açılmayan kapılar bize açılıyor. Trabzon ismi tabi ki büyük ama bizlerin de o isme yakışır ve bütünleşik bir şekilde parçalanmadan bir hizmeti yürütebilmemiz gerekiyor. Sağlık turizmi bizim için tabi ki çok önemli. Ülkemiz için önemli. Gerçekten dünyadaki pastadan pay alabilmek için mücadele veriyor ülkemiz. Geçen yıl sağlık turizmi pazarından 5 milyar dolar alınmış. Ülkemiz bunu 10 milyar dolara çıkartmaya çalışıyor. Biz de o anlamda ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odası üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber