TTSO’nun Sağlık Turizmi Projesi Türkiye’ye döviz kazandıracak

ÇELEBİ: TRABZON’UN SAĞLIK ALTYAPISI ULUSLARARASI PAZARLARDA TANITILACAK

8. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi 2-6 Mayıs tarihlerinde arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlendi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katıldığı kongrenin açılışında konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, kongrenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin kalkınmasında, gelişmesinde rolü olan bütün faaliyetlerin destekçisi olmaktan, içerisinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Trabzon’un en büyük sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. 8’incisi düzenlenen Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresinde oda olarak bir sağlık turizmi paneli düzenlememizdeki neden de budur” dedi.

Trabzon’un ciddi potansiyelinin olduğu sağlık turizmi sektörü için yürüttükleri proje ile ülkeye döviz kazandırmayı hedeflediklerini belirten Çelebi, şunları söyledi:

“Trabzon’da sağlık turizmi yetki belgesi bulunan bütün kuruluşların yer almasını istediğimiz, Ticaret Bakanlığımız tarafından desteklenen projemiz 3 yıl devam edecek şekilde planlandı. Hedef pazarlarımızda 10’dan fazla yurt dışı faaliyeti gerçekleştireceğiz. Yurt dışında ikili iş görüşme etkinlikleri ve çeşitli eğitim ve danışmanlık hizmetlerini yararlanıcılarımıza sağlayacağız. Şehrimiz için devlet kurumlarıyla, eğitim kurumlarıyla, dernek ve sivil toplum kuruluşları ile bir arada çalışarak, gelecek hedeflerimizi ülkemizin vizyonuna uygun şekilde yerine getiriyoruz.”

MEDİKAL TURİZM: SAĞLIKTA STRATEJİK GELECEK PANELİ

Kongrede KTÜ ve TTSO iş birliğinde “Medikal Turizm: Sağlıkta Stratejik Gelecek” konulu panel yapıldı. TTSO Sağlık Komisyonu Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu Sağlık Turizminin Türkiye ve Dünya’daki Yeri, Tıp Hukuku Enstitü Başkanı Prof. Dr. Hakan Hakeri Uluslararası Hasta Hukuku, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar ise Sağlık Turizmi Sektörüne Devlet Destekleri konularında bilgilendirmede bulundu, katılımcıların sorularını yanıtladı.

ÜÇÜNCÜOĞLU: TRABZON SAĞLIK TURİZMİ PROJESİNİ UYGULAMAYA BAŞLIYORUZ

Panel Moderatörü TTSO Sağlık Komisyonu Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, oda olarak Trabzon için her geçen gün önemi artan sağlık turizmi sektöründe kapsamlı projeler başlatıldığını söyledi.

Sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren TTSO üyelerine katkı sağlamak üzere Trabzon Sağlık Turizmi projesinin önümüzdeki günlerde uygulamaya geçirileceğini kaydeden Üçüncüoğlu şunları söyledi:

“Ticaret Bakanlığımızın desteği ile odamıza üye sağlık turizmi yetki belgesi bulunan sağlık kuruluşları ve aracı kuruluşların katılımı ile projemizi hazırladık ve bakanlık tarafından da destek onayı aldık. Proje kapsamında sağlık sektöründeki üyelerimizin yurt dışına açılım sağlamalarına ve dolayısı ile ihracat yapmalarına katkı sağlayacağız. Trabzon’un sağlık sektöründe marka olması için çalışacağız.”

Panelistler Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, Prof. Dr. Hakan Hakeri ve Ali Alperen Kaçar’a panele katılımlarından dolayı TTSO tarafından plaket takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber