Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, ABD ile yaşanan vize sorunu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük ekonomisi, küresel hasılanın neredeyse 4’te birini tek başına üreten ABD, ülkemiz için de çok önemli bir stratejik ortak konumunda. Her iki ülke de NATO üyesi. Hem siyasi, hem ekonomik alanda köklü ve derin işbirliğ

Bunu ihracat rakamlarımızda da görüyoruz. 2016 yılında 6,7 milyar dolarlık ihracatla ABD, en çok ihracat yaptığımız 5. ülke oldu.2017’nin ilk 9 ayında ise, ihracatımız 6,4 milyar dolara ulaştı. ABD’nin ithalatından aldığımız pay da her geçen gün artıyor. Türkiye’nin ihracatçıları olarak bizler ülkelerimiz arasındaki ticari bağları daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla, geçtiğimiz haftalarda New York’un merkezine Türkiye Ticaret Merkezimizi açtık.

Ancak, ABD’nin vatandaşlarımıza ilişkin vize işlemlerini askıya alma kararını üzülerek öğrendik. Ülkemiz de haklı olarak mütekabiliyet esasına göre aynı kararı ABD için aldı. Bu kararların arkasında hangi gerekçeler olursa olsun bilinmesi gereken şey; Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğudur. Ülkeler arasındaki ilişkileri karşılıklı menfaatlerin belirlediğini düşünürsek, vize sorunun iki ülke iş insanlarına bir fayda sağlamayacağı açıktır. Dolayısıyla, bu sorunun karşılıklı sağduyu ve doğru iletişim kanalları ile bir an önce çözüleceğine inanıyoruz.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, ABD ile yaşanan vize sorunu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.