VALİ SAĞLIK DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da denetimler sıklaştırılırken, Vali İsmail Ustaoğlu koordine ettiği ekiplerin başında bir kez daha sahaya indi.


465 ekip ve 1458 personelle tüm ilçelerde, yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde, “Maske, Mesafe ve Temizlik” vurgusuyla, vatandaşları uyarmak ve bilgilendirmek üzere yoğun şekilde denetim gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Ustaoğlu, “Bugünkü denetimlerimiz de diğer illerimizde olduğu gibi bizzat Valilerin koordinasyonunda yürütülecektir. Bizim koordinasyonumuz ve yönlendirmelerimiz doğrultusunda, tüm kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri ve personeli, muhtarlarımız, meslek odaları, kolluk güçlerimiz ve zabıtalarımız, ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerine başlamıştır ve bu denetimler gün boyu devam edecektir.” dedi.


Denetimler süresince; ticari taksilerden pazar yerlerine, toplu ulaşım araçlarından lokanta ve restoranlara, düğün salonlarından avm'lere kadar pek çok iş kolu ve mekânı denetleyeceklerini belirten Vali Ustaoğlu, “Maske, Mesafe ve Temizlik konusunda gerek vatandaşlarımız gerek iş yeri sahipleri gerekse buralarda çalışan personele gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapılacaktır. Yaptığımız planlama ve hazırlıklar doğrultusunda hem bizler, hem kolluk güçlerimiz hem de her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önüne alınarak oluşturulan denetim ekiplerimiz; tüm vatandaşlarımızı ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ koronavirüs salgınıyla mücadelemize katkı sunmaya davet edeceğiz.” diye konuştu.

Vali İsmail Ustaoğlu, yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere uymayanlar hakkında, idarî para cezası başta olmak üzere, gerekli idarî ve adlî yaptırımların uygulanacağını anımsatarak, Trabzon halkından, koronavirüs tehlikesini hafife almamalarını, tüm uyarılara ve tedbirlere mutlaka titizlikle uymalarını istedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber