“Yakın ülkelerdeki sağlık turistlerinin Trabzon’u tercih etmesini sağlamak istiyoruz”

MÜSİAD AZERBAYCAN İLE SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ GÖRÜŞÜLDÜ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy, TTSO Meclis Kâtip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon’da sağlık turizmi yetki belgesiyle faaliyet gösteren hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentesi yetkililerinden oluşan heyet, MÜSİAD Azerbaycan’ı ziyaret ederek, Başkan Reşad Cabirli ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Görüşmede Bakü’deki sağlık turizmi olanakları ve hasta potansiyeli hakkında detaylı olarak fikir alışverişinde bulunuldu.

TRABZON FİYAT – HİZMET KALİTESİ AÇISINDAN AVANTAJLI KONUMDA

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkiler sonucu oluşan güven ortamı nedeniyle sağlık turistlerinin Avrupa yerine Türkiye’yi tercih ettiğinin vurgulandığı görüşmede, direkt uçuşların sağlık turizmine etkisi, Trabzon’un diğer şehirlere göre fiyat – hizmet kalitesi açısından avantajlı olanakları, Bakü’deki sağlık sektörünün durumu, en çok talep edilen sağlık hizmeti türleri ve diğer konular da ele alındı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Sağlık Turizmi Projesine başlarken hedeflerinin Trabzon’u Türkiye’nin önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri yapmak olduğunu ifade ederek, “İlk amacımız yakın ülkelerdeki sağlık turistlerini Trabzon’a çekebilmektir. Bu anlamda Gürcistan ve Azerbaycan öncelikli hedef pazarlarımız arasında. Azerbaycan’da verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Katılan sağlık kuruluşlarımız da ikili iş görüşmelerinde önemli bağlantılar yaptı. Trabzon’u sağlık turizminde iyi bir yere taşıyabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

KOBİA ZİYARET EDİLDİ

Trabzon heyeti ayrıca Azerbaycan Küçük ve Orta İşletmelerin Geliştirilmesi Ajansı’nı da ziyaret ederek Başkan Vekili Natig Hasanov ile görüştü. Ziyarette Azerbaycan’da turizm ve sağlık turizmi ile ilgili firmaların potansiyeli, üniversiteler arasında iş birliği kanalı oluşturulması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber