banner240
banner237
banner238

ZABITADAN KORONAVİRÜSE KARŞI SIKI DENETİM

Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alarak binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında vatandaşların ortak kullanım alanlarından olan marketlerde sıkı denetimlerini sürdürüyor

Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, İlçe genelindeki tüm bakkal, büfe ve marketlere yönelik denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Ekipler, hijyen önlemleri başta olmak üzere, sosyal mesafe kurallarına uyulması, ekmek, sebze ve meyvelerin paketlenerek satılması, çalışanların ve müşterilerin maske ile eldiven takmaları, alan metrekaresine göre içeriye müşteri alınması gibi konularda market çalışanlarını hem uyarıyor, hem de bilgilendiriyor. Salgının Türkiye'de görülmesiyle birlikte talebin arttığı hijyen ve gıda ürünlerinde yapılan fiyat artışının önüne geçmek için de denetimlerine ara vermeden devam eden ekiplerimiz, bu kapsamda etiket ve fatura kontrollerini de yapıyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, salgın riskine karşı alınan tedbirleri eksiksiz olarak yerine getiren market çalışanlarına ve vatandaşlara teşekkür ederek, "Bu denetimlerimizi halkımızın sağlığı için yapıyoruz. Teması ne kadar azaltırsak, virüsü o kadar çabuk yeneriz. Evde kalalım, sağlığımızı koruyalım" dedi.

Küresel bir tehdit haline gelen Koronavirüsün kontrol altına alınmasının toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Ekim, "Virüs riskine karşı vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına üzerimize düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu alanlardan biri de marketlerdir. Bu konuda denetimlerimizi sıklıkla gerçekleştiriyor ve takibini yapıyoruz. Alınan bu tedbirlere esnafımızın ve vatandaşlarımızın kayıtsız kalmadığını ve yapılan uyarıları dikkate aldıklarını görmek de memnuniyet verici. Duyarlılıklarından dolayı tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız" şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber