Ahmet Kaya'nın Trabzon Projeleri Belli Oldu

CHP’de Trabzon Ortahisar Belediye Başkan aday Ahmet Kaya salona sıgmayan partililere ve Trabzon halkına yaptığı açıklamada Trabzon'a dair 41 projeyi dile getirdi. İşte Kaya'nın projelerine dair detaylar;

Ortahisar'a Nostalji tramvayı
İskenderpaşa camisi önünden başlayıp Maraş caddesi güzergahında yürüyen insanlarımızın hizmetinde ücretsiz tramvayımız olacak. Şehrin havasına değer katacak.
Değirmendere'yi ıslah edeceğiz. Sosyal yaşam alanları yapacağız. DSİ ve büyükşehirle konuşarak yapacağız.

Vadiler
Trabzon'un Yomra'dan Akçaabat kadar olan sınırda 14 vadimiz var. Bu vadilerden bir kısmını inceledim 4-5 tanesinde su var. Bu ırmaklarımızı ve vadilerimizi mutlaka değerlendireceğiz.


Panik Atak olduğunuzu gösteren belirtiler
Akyazı etkinlik alanı
Akyazı'da boş alanlarımız var. Türkiye’de bu alanlar yerel yönetimlerce iyi değerlendiriliyor. 

Çocuklar İçin Proje
Masal şatosu ve çocuk oyun kahramanları müzesi yapacağız. Çocukların mutlu olacakları masal şatosu açacağız. Dede korkut hikayelerinden Anadolu halk kahramanlarına kadar hikayeleri çocuklarımız dinleyecek.

Çiçek Bahçeleri
Trabzon'un muhtelif yerlerinde çiçek bahçeleri yaparak şehre kazandıracağız.

Mama üretim tesisi
Sokak hayvanlarına hep birlikte sahip çıkacağız. Kedinin köpeğin yaşam hakkına saygı duyacağız.

Kentsel dönüşüm
Ekrem başkanımız İstanbul'u yine kazanacak iktidar eliyle bize bir şey geleceğini düşünüyorum. Bizim umudumuz Ekrem başkanın İstanbul'u kazanmasıdır. Kiptaş eliyle birçok kentte yeni şehirler kuruldu. Onu Trabzon'a yapacağız. Trabzon'da kentsel dönüşüm hamlesini İBB desteğiyle başlatmış olacağız.

Evlilik Desteği
İhtiyacı olan ailelerimize, yeni doğan bebeği olan ailelerimize destek vereceğiz. İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olacağız. 

Bina kültürü

Kent estetiği için kent merkezimizde cephe ve sokak sağlamlaştırması yapacağız.

Sokak otoparkları
Belli alanlarda motosiklet ve bisikletler için park alanları onun dışında araçlar için park alanları oluşturarak otopark sorununa çözümler üreteceğiz.

Muhtarlık Binası
Muhtarlık binası olmayan mahallelerimizde yeni muhtarlık binaları yapacağız. taksi ve dolmuş durakları yapacağız.

Okul Yapacağız
Kırsal mahalle okulları yapacağız. Köye dönüşü sağlayacağız. Köy üretim demektir. Tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle ilgilenmek isteyen vatandaşlarımıza yerli tohum gübre ve fide desteği sağlayacağız.

Pazar Projesi
Yarı açık pazar yerleri inşa edeceğiz. Mutlaka kapalı pazar yerleri yapmak zorundayız. Çevre illerin ürünlerinin tanıtım ve satışlarının yapılacağı yer inşa edeceğiz. Avrasya pazarı ve kadınlar halinde.

Yol Yapımı
Yol yapım ve bakım çalışmaları yapacağız. 24 saat esasına göre şehrin neresinde bozuk yol varsa orayı tamir etmek için seferber olacağız.

Köprü Çalışması
Burası bir turizm kenti. Köprülerde bakım çalışması yapacağız. Uzaya gitmekten bahsettiğimiz çağda vatandaşlarımız tahta sallanan köprülerden geçiyor. Bunları düzelteceğiz.

Evde Bakım Hizmeti
Sosyal Belediyecilik yoksullarımıza kumanya desteği anne kart hizmetine başlayacağız. Evde bakım hizmeti ve halk süt ve ekmek hizmetlerimize Ortaisar'da başlayacağız.

Ortahisar mutfak
Kadın istihdamına öncelik vereceğiz. Beslenme saati uygulamasına başlayacağız. İhtiyaç sahibi 5-10 yaş arası her çocuğun beslenme hakkı vardır diyerek beslenme çantalarını sabah belediye ekiplerimiz teslim edecek. Hizmeti de kimse görmeden evinde gidip yapacağız. Onları da rencide etmeden yapmaya çalışacağız.

Kent lokantası uygulaması
Öğrencilerimizin olduğu kalkınma mahallemizde uygun fiyatlara hizmet verecek kent lokantası açacağız. İstanbul'da 3 öğün yemek 40 TL. Öğrencilerimize sahipp çıkmış olacağız.
Kıymetli gençler ogrencilerimize kitap kafe açacağız. Güzel bir mekanla öğrencilerimizi bulsuturmus olacağız.

Evlilik desteği
Yeni evlenen çiftlerimize maddi destek ve eşya desteği sağlayacağız.

Emeklilerimiz için geziler
Ömrünü bu ülkeye hizmete adamış emeklilerimiz çok müşkül durumdalar. Eşini alıp yaylaya köyüne dahil gidemeyen emeklilerimiz için yurt gezileri düzenleyeceğiz. Emeklilerimiz Anıtkabir'e ve Çanakkale'ye götüreceğiz. Yüzlerini güldüreceğiz.

Beşirli sahil projemiz
Trabzon deyince herkesin aklına deniz şehri Trabzon geliyor. Birçok büyüğümüzün çocukluğu deniz kenarında geçti. Gülcemal projesinin olduğu alan yıllardır atıl durumda. Hafriyat atıklarının ve tarım topraklarının döküldüğü alan. Buranın Trabzon'a kazandırılmasını sağlayacağız. Teleferik marina seyir kulesi olacak. Balıkçı barınakları ve iskele olacak. Skatepark olacak. Trabzon'u denizle buluşturacağımız plaj alanı olacak.

KAYNAK GÜNEBAKIŞ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber