AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Türkiye’de başörtüsü sorunu yoktur.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklamasına bir tepki de AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’den geldi.
BİR DÖNEM ZULMÜN BAYRAKTARLIĞINI YAPTILAR
Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin samimiyetten öte, oy hesabı üzerine kurgulandığını söyleyen Çebi, “Hiç de samimi değiller. Bir döneminin Türkiyesi’nde zulmün bayraktarlığını yapan zihniyet bu gün oy hesabına düşmüş. Bilindiği üzere bu ülkede yıllarca başörtüsü zulmü yaşandı. Sırf dini inançları gereği başörtülü olan kız öğrenciler üniversitelerin kapısından içeri sokmadı. Sınıflarda peruk kontrolü adı altında kız kardeşlerimizin saçları tek tek kontrol edilerek, 21.yüzyılın utancına imza attılar. İkna odalarıyla kız kardeşlerimize türlü psikolojik işkenceler yapıldı. Eşi başörtülü diye 11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına karşı çıktılar, engel çıkarmak için yapmadıklarını bırakmadılar.
KİRLİ GEÇMİŞLERİNİ ÇABUK UNUTMUŞLAR
Kirli geçmişlerini çabuk unutmuşlar ancak bizlerin zihinleri hala taze, hâlâ ilk gün gibi acı ve gözyaşıyla dolu. Biliyoruz ki “411 el kaosa kalktı” diyen zihniyetinin savunucuları, başörtülü kardeşlerimizi üniversite kapılarından içerisi bırakmayan vesayetçi anlayışın temsilcileri laf kalabalığı yaparak kamuoyunu yanıltma mücadelesi yapıyorlar.  Başörtüsü toplum nazarında hiçbir zaman sorun olmamıştır, olmayacaktır da. “Yaratılanı severim yaratandan ötürü” anlayışının tüm güzellikleriyle yaşandığı bu coğrafyada tek sorun, vesayetçi anlayışın zihniyet sorunudur.” ifadelerini kullandı.  
BAŞÖRTÜSÜ AVCILARI!
Çebi şöyle devam etti: “Bugün başörtüsünü gündeme getirerek helalleşme derdine düşenler çok da uzun olmayan bir dönemde başörtüsü avcılığına girişerek halkımızı birbirine düşürmüşler, kutuplaştırmışlar, fişlemişlerdi. Elbette amaçlarının başörtüsü olmadığını biliyorduk. Tek hedefleri vardı, 21. Yüzyılda kendi kimliği ile dinine ve ilmine sahip; araştıran, sorgulayan, dünyaya yön verecek bir gençlik istemiyorlardı. Fildişi kulelerde ülke yönetme çabasındaydılar. Bu zihniyete göre dinine bağlı Anadolu insanının ülke yönetiminde söz hakkı yoktu, devlet kademelerinde başörtüsü ile görev almaları mümkün değildi. Evladı kışlanın içerisinde olabilirdi ama başörtüsü nizamiyenin tellerine, rütbelerine, keyfi uygulamalara takılıyordu.
ERDOĞAN ÇÖZÜME KAVUŞTURDU
Her daim aziz milletimizin önüne getirilen başörtüsü zulmü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti kadrolarının dik duruşu ve kararlı adımlarıyla tarihin karanlık çukuruna atılmıştır.”
BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU
AK Parti kadrolarının başörtü sorununu çözüme kavuşturmak için mücadele verdiği dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vesayeti savunan girişimlerde bulunduğunu söyleyen Çebi şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde başörtüsü mücadelesi verirken Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü ile laikliğe aykırı açıklamaları yapıyor, başörtüsü ile okula gidilmesinin hukuka aykırı olduğunu, başını açıp üniversiteye gitmenin bir Devlet kuralı olduğunu beyan ediyordu.  Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur, sadece vesayetçi anlayışın bahanesiyle uygulandığı yasak vardı. Bu konudaki yasayı Anayasa Mahkemesine götürüp iptal ettiren CHP’dir. Yasak, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’yle aşılmıştır.
AH’LAR ÜZERLERİNDELER
Başörtüsüne çul, 1 metrekarelik bez parçası yaftasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu şimdi de çıkmış başörtüsüyle helallikten bahsediyor. Eğitim hakkı elinden alınan yüzbinlerin ahı, gözyaşı Kemal Kılıçdaroğlu ve vesayetçi zihniyetin üzerindedir. Yıkılan hayatlar, yok edilen hayallerin müsebbibi söz konusu vesayetçi zihniyet ve avaneleridir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber