banner240
banner237
banner238

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesine Bakan Soylu'nun sözüyle yanıt verdi

İYİ Parti lideri Akşener, Bakan Soylu'nun "Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası başladı" açıklamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenmişti. Bunun üzerine Erdoğan, "Hanımefendi önce şunu bileceksin bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur" ifadelerini kullandı. Akşener ise "Bunu ben değil, senin bakanın söyledi. Madem suluyla kuruyla işin olmaz, madem bu konuda çok hassassın; o zaman kürsü şovlarını, Süleyman Soylu'dan bu sözlerin hesabını sor" dedi.06.08.2022 22:17 - Güncelleme: 06.08.2022 22:58
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası başladı" açıklamalarına ilişkin "Bak Sayın Recep Tayyip Erdoğan sana ulaşamayan Ak Partili kızlarımız bana soruyor: Süleyman Soylu'nun dediğine göre Ak Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016'ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz. Haydi bakalım buyurun, açıklayın" ifadelerini kullanmıştı.

"BİZİM İKTİDARIMIZDA NE SULU NE KURU UYUŞTURUCUYA YER YOK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de katıldığı Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda Akşener'in bu ifadelerine de yanıt vererek "Hanımefendi önce şunu bileceksin bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdoğan'ı bu noktada iyi bilirsin. Bunların hepsiyle biz gerekli mücadeleyi verdik, veriyoruz. Sen önce kendi kadronun içerisinde ve ana muhalefetin içinde sulu kuru bu uyuşturucuları alanları düşün. Sen kimlerle beraber yol yürüdüğünün farkında mısın? Dolayısıyla önce haddini bileceksin, önce bir defa AK Parti iktidarının bu noktada uyuşturucuyla mücadelesini inkar etmeyeceksin. Mücadelemizi de sonuna kadar verdik, vereceğiz" dedi.
AKŞENER, BAKAN SOYLU'NUN SÖZLERİNİ İŞARET ETTİ
Erdoğan'ın sözlerinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda daha bulunan Akşener, "Sayın Erdoğan, Ak Parti'nin 2016'ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmediğini ben değil, senin bakanın söyledi. Madem suluyla kuruyla işin olmaz, madem bu konuda çok hassassın; o zaman kürsü şovlarını bırak, Süleyman Soylu'dan bu sözlerin hesabını sor." açıklamalarında bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber